Dansk som andetsprog (AVU 9./10. kl.)
-
Slagelse
-
Holdundervisning
Bliv klar til AVU 9. kl.
-
Slagelse
-
Holdundervisning
FVU - Forberedende voksenuddannelse
-
Roskilde
-
Holdundervisning
FVU - Bliv bedre til dansk eller matematik med forberedende voksenundervisning
Kniber det med retstavningen, eller vil du gerne blive bedre til at regne? FVU er for dig, der gerne vil blive bedre til dansk eller matematik. FVU klæder dig på til videre uddannelse og er derfor tiltænkt dig, der vil mere med livet. Læs med her og bliv klogere på FVU og hvordan, du kommer igang med undervisningen.
Hvor kan jeg tage et FVU-kursus?
FVU finder du hos dit lokale VUC (voksenuddannelsescenter), men du kan også tage et FVU-kursus på andre voksenuddannelsesinstitutioner, såsom aftenskoler, erhvervsskoler, sprogskoler og daghøjskoler.
Her på Studentum har vi samlet en række udbydere af FVU, som du kan klikke rundt i lige her.
Hvordan er FVU bygget op?
FVU består af 3 kurser:
FVU-læsning (dansk)
Kurset har 4 trin, der hver indeholder 40-80 lektioner. Her arbejder du med dansk i hverdagen, og du lærer at læse, stave og skrive på dansk.
FVU-matematik
Kurset har to trin. Trin 1 indeholder 40-80 lektioner. Trin 2 indeholder 60-80 lektioner.Her arbejder du med tal og matematik, som kan bruges i hverdagen.
FVU-start (dansk)
Dette er tilbud for voksne med dansk som andetsprog. Her lærer du at kommunikere om basale emner på dansk og bliver dermed forberedt til FVU-læsning og FVU-matematik.
Hvordan foregår undervisningen?
Du vil blive undervist på små hold med emner hentet fra dagligdagen.
Hvor længe varer et typisk FVU-forløb?
Det varierer fra trin til trin. Typisk vil et trin vare mellem 40 og 80 lektioner. Det svarer til 30-60 undervisningstimer.
Koster et FVU-forløb noget?
Nej, FVU er gratis for alle.
Får jeg løn eller SU under et FVU-forløb?
Er du 18-19 år?
Hvis du er er mellem 18-19 år og læser på en almen voksenuddannelse, kan du søge om SU til din FVU og din almene uddannelse.
Du skal have min. 23 skemalagte undervisningstimer, for at kunne få SU. Hvis du har barn under 7 år, skal du have 17 skemalagte undervisningstimer.
Er dy fyldt 20 år, dansk statsborger, bosat i Danmark eller ligestillet med danske borgere kan du søge om SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte).
SVU erstatter løn, så du kan deltage i undervisningen i arbejdstiden. Du skal arbejdet i mindst 26 uger på din nuværende arbejdsplads, og du skal desuden have indgået en orlovsaftale med din arbejdsplads
Er du ledig?
Hvis du er ledig, kan du få dagpenge på jobrettet uddannelse i op til 6 uger.
Hvordan tilmelder jeg mig FVU?
Du kan tilmelde dig et FVU-forløb ved henvendelse til uddannelsesinstitutionen. Herefter afgør den enkelte institution, om du kan optages. Du vil mødes med en vejleder, som hjælper dig med at finde ud af, hvilket niveau, du kan begynde på, og derefter sammensætter I et skema, der passer til dig.
Er der nogle optagelseskrav til FVU?
For at kunne starte på et FVU-forløb skal du være fyldt 18 år.
Hvis du ikke er fyldt 18, kan du dog godt starte et forløb, hvis du deltager en AMU-uddannelse, undervisning, som er tilrettelagt på en virksomhed eller uddannelse under kriminalforsorgen.
Skal man til eksamen?
Efter hvert trin kan du vælge at gå til prøve. Det er dog ikke et krav, at du har taget en prøve for at rykke op til næste trin. Du får dog kun et prøvebevis, hvis du deltager i prøven.
Prøven efter det sidste trin svarer til en 9. klasses afgangseksamen.
Hvilke fremtidsmuligheder giver FVU?
FVU gør det nemmere at følge anden undervisning, som f.eks. almen voksenuddannelse, AMU (arbejdsmarkedsuddannelse, og EUV (erhvervsuddannelse for voksne).
FVU giver dermed ikke adgang til bestemte jobpositioner eller uddannelser.
På Studentum har vi samlet en række udbydere af almen voksenuddannelse, AMU kurser og erhvervsuddannelser for voksne.