Find dit FVU-forløb

Bliv bedre til dansk og matematik

Vil du gerne blive bedre til dansk eller matematik? Med FVU (forberedende voksenundervisning) bliver du bedre til at læse, stave, skrive og regne. Med emner fra dagligdagen bliver du klædt på til videre uddannelse.
Viser 1-5 af 5
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5

FVU gør dig bedre til at læse, skrive og regne. Tilmeld dig FVU i dag.

FVU - Bliv bedre til dansk eller matematik med forberedende voksenundervisning

Kniber det med retstavningen, eller vil du gerne blive bedre til at regne? FVU er for dig, der gerne vil blive bedre til dansk eller matematik. FVU klæder dig på til videre uddannelse og er derfor tiltænkt dig, der vil mere med livet. Læs med her og bliv klogere på FVU og hvordan, du kommer igang med undervisningen. 

Hvor kan jeg tage et FVU-kursus?

FVU finder du hos dit lokale VUC (voksenuddannelsescenter), men du kan også tage et FVU-kursus på andre voksenuddannelsesinstitutioner, såsom aftenskoler, erhvervsskoler, sprogskoler og daghøjskoler. 

Her på Studentum har vi samlet en række udbydere af FVU, som du kan klikke rundt i lige her.

Hvordan er FVU bygget op?

FVU består af 3 kurser:

FVU-læsning (dansk)
Kurset har 4 trin, der hver indeholder 40-80 lektioner. Her arbejder du med dansk i hverdagen, og du lærer at læse, stave og skrive på dansk.

FVU-matematik
Kurset har to trin. Trin 1 indeholder 40-80 lektioner. Trin 2 indeholder 60-80 lektioner.Her arbejder du med tal og matematik, som kan bruges i hverdagen.

FVU-start (dansk)
Dette er tilbud for voksne med dansk som andetsprog. Her lærer du at kommunikere om basale emner på dansk og bliver dermed forberedt til FVU-læsning og FVU-matematik.

Hvordan foregår undervisningen?

Du vil blive undervist på små hold med emner hentet fra dagligdagen. 

Hvor længe varer et typisk FVU-forløb?

Det varierer fra trin til trin. Typisk vil et trin vare mellem 40 og 80 lektioner. Det svarer til 30-60 undervisningstimer.

Koster et FVU-forløb noget?

Nej, FVU er gratis for alle.

Får jeg løn eller SU under et FVU-forløb?

Er du 18-19 år?

Hvis du er er mellem 18-19 år og læser på en almen voksenuddannelse, kan du søge om SU til din FVU og din almene uddannelse. 

Du skal have min. 23 skemalagte undervisningstimer, for at kunne få SU. Hvis du har barn under 7 år, skal du have 17 skemalagte undervisningstimer.

Er du 20+ og i arbejde?

Er dy fyldt 20 år, dansk statsborger, bosat i Danmark eller ligestillet med danske borgere kan du søge om SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte).

SVU erstatter løn, så du kan deltage i undervisningen i arbejdstiden. Du skal arbejdet i mindst 26 uger på din nuværende arbejdsplads, og du skal desuden have indgået en orlovsaftale med din arbejdsplads

Er du ledig?

Hvis du er ledig, kan du få dagpenge på jobrettet uddannelse i op til 6 uger.


Hvordan tilmelder jeg mig FVU?

Du kan tilmelde dig et FVU-forløb ved henvendelse til uddannelsesinstitutionen. Herefter afgør den enkelte institution, om du kan optages. Du vil mødes med en vejleder, som hjælper dig med at finde ud af, hvilket niveau, du kan begynde på, og derefter sammensætter I et skema, der passer til dig. 

Er der nogle optagelseskrav til FVU?

For at kunne starte på et FVU-forløb skal du være fyldt 18 år.
Hvis du ikke er fyldt 18, kan du dog godt starte et forløb, hvis du deltager en  AMU-uddannelse, undervisning, som er tilrettelagt på en virksomhed eller uddannelse under kriminalforsorgen. 

Skal man til eksamen?

Efter hvert trin kan du vælge at gå til prøve. Det er dog ikke et krav, at du har taget en prøve for at rykke op til næste trin. Du får dog kun et prøvebevis, hvis du deltager i prøven.
Prøven efter det sidste trin svarer til en 9. klasses afgangseksamen. 

Hvilke fremtidsmuligheder giver FVU?

FVU gør det nemmere at følge anden undervisning, som f.eks. almen voksenuddannelse, AMU (arbejdsmarkedsuddannelse, og EUV (erhvervsuddannelse for voksne).

FVU giver dermed ikke adgang til bestemte jobpositioner eller uddannelser.

På Studentum har vi samlet en række udbydere af almen voksenuddannelseAMU kurser og erhvervsuddannelser for voksne

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9