Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

HF og VUC

AVU - 8.-10. klasse

HF og VUC Roskilde, i Roskilde
Længde
Fleksibel længde
Heltid/deltid
Heltid/deltid
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Længde
Fleksibel længde
Heltid/deltid
Heltid/deltid
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside

Startdato

1 tilgængelig startdato

Kontakt for information

  • Holdundervisning
  • Roskilde

Om uddannelsen

AVU

AVU - 8.-10. klasse

AVU uddannelsen er målrettet unge og voksne der ikke har bestået 8.-10. klasse og som evt. gerne vil videre på HF. Du skal være fyldt 18 år for at kunne starte på AVU.

Med karakterer på minimum 02 i Dansk og Matematik kan du blive optaget på erhvervsuddannelserne.

Hf og VUCRoskildegennemførerindividuellerealkompetencevurderingsforløb (IKV) indenfor alledefagogniveauer, vi udbyderellerharudbudtinden fordesenesteparår, såfremtlærerkompetencernefortsatertil stede.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af en række kernefag og tilvalgsfag. Fagene udbydes på basisniveau og på niveauerne G, F, E og D - hvor D er det højeste. Fagene svarer til 9. -10. klasses niveau.

Du kan tage AVU-fagene et ad gangen eller i en kombination med flere fag. Du kan også kombinere AVU-fagene med andre fag på FVU og/eller HF.

Deltagelse i den introducerende undervisning forudsætter ikke, at kursisten følger anden undervisning eller skal deltage i den introducerende undervisning som en forudsætning for optagelse på fag i den ordinære undervisning.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Ansøgning og adgangskrav

Du kan blive optaget på AVU uddannelserne (8.- 10. klasse), hvis du er 25 år eller derover og har brug for at blive opkvalificeret i et eller flere fag på 9.-10. klasses niveau. Du skal tale med en studievejleder for at blive matchet i forhold til det/de fag og niveau, du kan gå til.

Hvis du erunder 25 år:

Som hovedregel skal man i stedet for VUC gå på Forberedende Grunduddannelse (FGU). Man skal henvende sig til sin kommune, som visiterer til denne skole. I de fleste tilfælde vil det være igennem Ungdommens uddannelsesvejledning. I nogle særlige tilfælde kan man godt gå til 9.-10. klasses fag på VUC, selvom man er under 25 år. De tilfælde er beskrevet herunder (du skal bare opfylde et af dem):  

  • Du har mindst 20 timers lønnet arbejde pr uge.
  • Du er selvforsørgende (modtager ikke økonomisk hjælp fra kommunen).
  • Du har gennemført en ungdomsuddannelse* og har behov for opkvalificering. 
  • Du er i gang med en ungdomsuddannelse. 
  • Du er i gang med Hf-enkeltfag og læser et 9. eller 10. klassesfag samtidigt. Dette gælder ikke dansk.
  • Du er på barsel fra dit arbejde og vil læse enkelte fag.
  • Du følger undervisning på uddannelsesinstitutioner under Kriminalforsorgen.

* fx erhvervsuddannelse, gymnasiale uddannelser, EGU, KUU, STU

Eksamen og diplom

På AVU uddannelsen afsluttes fagene med forskellige former for eksamen. På niveauerne G og D afsluttes der med prøver. På Basis, F og E afsluttes med en faglig dokumentation, der evalueres af faglæreren.

På niveau G og D afsluttes nogle fag med mundtlig prøve, andre med både mundtlig og skriftlig prøve eller en kombineret skriftlig og mundtlig prøve.

Til den skriftlige eksamen skal du medbringe din egen pc (FED-kursisterne kan låne en bærbar til undervisningen, hvis man ikke selv har en), et tomt USB-stik samt strømkabel. Ved enkelte prøver på AVU kan man ansøge om at låne en af skolens computere. Man kan kun ansøge om en låne computer til prøver, der er 3 timer eller derover.

HF og VUC Roskilde
Læderstræde 4
4000

Tag din uddannelse på HF & VUC Roskilde

Hf og VUC Roskilde er dit voksenuddannelsescenter. Skal du kvalificere dig til videre uddannelse, forbedre dine muligheder i dit arbejdsliv eller få ny viden og inspiration, så har VUC et bredt undervisningstilbud, tilrettelagt som enkelte fag eller sammenhængende forløb. Undervisningen...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret