Filtrer efter
Enkeltfag og gymnasial supplering
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 44
1
2
3
Annoncer

Artikler fra Enkeltfag og gymnasial supplering

Populære steder

Enkeltfag og gymnasial supplering - Indgangen til din drømmeuddannelse!

Spænder de specifikke adgangskrav ben for adgangen til din drømmeuddannelse? Så er gymnasial supplering (GSK) eller HF enkeltfag måske noget for dig. Hvilken måde at tage enkeltfag på C, B eller A niveau, der passer dig bedst, afhænger af din baggrund og den tid, du har til rådighed.

Med GSK får du et komprimeret forløb, der er skræddersyet til at supplere din adgangsgivende eksamen med et bestemt fag eller niveau på så kort tid som muligt. Det er desuden et krav, at det fag og niveau, du følger, er et specifikt adgangskrav til en konkret videregående uddannelse. Vælger du derimod HF enkeltfag har du større fleksibilitet i forhold til valg af fag såvel som, hvor og hvornår du vil følge faget.

Her på siden, får du svar på de oftest stillede spørgsmål om gymnasial supplering og HF enkeltfag. Læs med og find ud af, hvad der passer bedst til netop dine behov.

Kom nærmere din drøm med gymnasial supplering eller enkeltfag

Hvad er gymnasial supplering og HF enkeltfag?

GSK er for dig, der har en gymnasial eksamen som fx STX, HF, HTX eller HHX. Du skal også have besluttet dig for at søge ind på en eller flere konkrete videregående uddannelser, hvor du ikke opfylder de specifikke adgangskrav. Det kan være af en af følgende grunde:

  • Du mangler et eller flere fag
  • Du mangler et specifikt niveau i et eller flere fag
  • Din karakter er ikke høj nok til at opfylde et fagspecifikt minimumskarakterkrav

Et gymnasialt suppleringskursus varer typisk tre til tolv uger, hvor du har mødepligt til undervisningen. 

HF enkeltfag er det fleksible alternativ til gymnasial supplering. Her får du ikke alene en bredere vifte af fag og niveauer at vælge imellem. Du kan også tage enkeltfag uden at have en adgangsgivende eksamen. Det giver dig en bred vifte af muligheder som for eksempel:

  • Supplering af en gymnasial uddannelse med specifikke fag eller niveauer
  • Kombination af HF enkeltfag i en fagpakke på et år eller en hel HF på mindst 2 år

Du kan følge HF enkeltfag dag, aften eller via fjernundervisning over et halvt eller helt år. Det giver dig mulighed for at skræddersy vejen til din drømmeuddannelsen til din hverdag og dine ønsker.

Hvor kan du tage GSK og HF enkeltfag?

Du kan følge HF enkeltfag på HF og VUC centre i hele landet. Tilmeldingen foregår direkte til den enkelte skole, og de fleste steder, skal du forbi studievejlederen og få lagt en personlig uddannelsesplan. Administrationen af gymnasial supplering er derimod centraliseret hos fem koordinatorskoler:

  • KVUC
  • Niels Brock
  • Nørresundby Gymnasium og HF
  • VUC Aarhus
  • Odense Katedralskole

Hver koordinatorskole har en række undervisningssteder tilknyttet.

Tilmeldingen til GSK foregår via en særlig blanket, som du skal udfylde og sende sammen med dit eksamensbevis til den koordinatorskole, der matcher dine geografiske ønsker bedst. Blanketten finder du på gsdanmark.dk og på de enkelte koordinatorskolers hjemmeside. Du får svar om optagelse og praktiske informationer direkte fra det undervisningssted, hvor du har fået plads på GSK, senest en uge før første undervisningsgang. 

Hvor meget koster gymnasial supplering og enkeltfag?

Undervisningen på gymnasiale suppleringskurser er gratis, hvis du starter før den 1. oktober to år efter, at du har afsluttet din adgangsgivende eksamen. Begynder du på GSK senere, skal du betale 450 kr. per fag. Prisen for et HF enkeltfag afhænger af det valgte fag. Priserne varierer fra 450 kr. til 1.200 kr. per fag. 

Du har mulighed for SU, hvis du har 16 timer om ugen og forløbet strækker sig over maksimalt 12 uger, når du følger gymnasial supplering. Følger du HF enkeltfag gælder følgende betingelser for at få SU:

  • Du skal have mindst 23 timers undervisning om ugen – 17 timer, hvis du har et hjemmeboende barn under syv år. Barnet skal have folkeregisteradresse hos dig
  • Du ikke har været tilmeldt det samme fag tidligere

Uanset om du søger SU til HF enkeltfag eller GSK, skal du opfylde de generelle betingelser. Det betyder, at du skal være dansk statsborger og studieaktiv. Du kan desuden tidligst få SU fra kvartalet efter, at du bliver 18 år.

Læs mere om SU reglerne i SU guiden

Har du en idé om, hvilke fag og niveauer du mangler for at komme ind på drømmeuddannelsen? Klik dig videre i listen længere oppe på siden og få inspiration til at vælge gymnasial supplering eller enkeltfag, der matcher dine drømme for fremtiden.