Kurser i udarbejdelsen af en business plan

Lær at strukturere din egen forretningsplan

Er der gemt en iværksætter inde i dig, eller har du blot interesse for at få indblik i forretningsplaner? Så tag et kursus i business plan, og lær alt om hvordan man udarbejder den bedste forretningsplan. 
Viser 1-20 af 30
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 30
1
2

Business plan - Det første skridt som entreprenør

Når en forretning skal startes op, er et af de første skridt på vejen at udarbejde en business plan. En business plan forklarer, hvordan du vil drive og udvikle din virksomhed. Den beskriver og analyserer markedet, produktet og økonomien i virksomheden. For at udarbejde den bedste business plan, er det vigtigt at forstå disse tre kerne elementer. 

Er markedet stort nok? Er målgruppen identificeret? Skaber produktet værdi for målgruppen? Hvordan skal virksomheden finansieres? Hvordan kan virksomheden udvikle sig? 

Når denne forståelse er etableret, så kan selve udarbejdelsen af forretningsplanen starte. 

Business plan - Lær at udarbejd din egen business plan

Hvorfor er en business plan vigtig?

En business plan ligger hele fundamentet for din virksomhed. Rapporten beskriver vigtige kerneområder, strategier og formulerer din virksomheds mål, visioner og missioner. Derudover er det vigtigt at budgettet indgår i forretningsplanen, for at få en forståelse af den økonomiske del. 

Det er altså eksistentielt for din virksomhed, at have en velformuleret og gennemtænkt business plan. En god business plan kan skabe mange muligheder for en virksomhed, der ønsker at vækste. 

Derudover så tvinger det dig til at konkretisere idéen og få din virksomhed ned på papir. Dog skal det påpeges, at en business plan i princippet er dynamisk og i konstant udvikling, da det samme gælder virksomheden. Det er derfor nødvendigt at opdatere og optimere sin business plan fra tid til anden. 

Hvad er formålet med en business plan?

Formålet er at skabe et overblik over hvad din virksomhed arbejder med. Investorer vil eksempelvis læse en virksomheds business plan, og på baggrund af den og andre elementer, vil de tage en beslutning om at investere eller ej. Det kan også være relevant for virksomheder der ønsker at starte et samarbejde med din virksomhed. Her vil det være vigtigt at få et indblik i, hvad din virksomhed laver, kan og vil. 

Hvordan ser en business plan ud?

En business plan varierer meget i længden, og det er ikke nødvendigvis længden der afgør, hvor god en business plan er. Det vigtigste er kvaliteten. Undgå fyld og skær ind til benet med de vigtigste pointer. Indholdet varierer også meget, men grundlæggende vil følgende elementer blive beskrevet i en business plan.

Den første del af rapporten beskriver idégrundlaget for virksomheden, samt personlige mål og ressourcer.

Den anden del af rapporten beskriver markedet, produktet, konceptet, samt markedsføring og salgs aktiviteter.

Dernæst kommer en forudsigelse og et ønske om virksomhedens udvikling og potentiale. 

Afslutningsvis indberettes budgetter og finansieringen af virksomheden. 

Hvem bør tage et kursus i business plan?

Kurset er for dig der drømmer om at starte egen virksomhed, eller har startet virksomhed, og mangler de nødvendige redskaber til at udarbejde en business plan. Det kan også være for dig der har en virksomhed, men har ændret konceptet, produktet eller lavet en anden stor ændring, og derfor har brug for at starte forfra. 

Hvor kan man tage et kursus i business plan?

Udbydere af denne slags kurser er spredt udover hele landet. Det vil også være muligt at tage kurset online, så du ikke er bundet af et geografisk område, men selv styre hvor og hvornår du vil tage kurset. Det skaber fleksibilitet og frihed, hvis du har en travl hverdag. 

I princippet bør alle selvstændige tage et kursus, da det er så vigtigt for en virksomhed at have en gennemarbejdet business plan. Uden den er det svært at vækste. 

Brug oversigten til at finde det kursus, der passer dig. Brug filtrene til at søge efter landsdel eller undervisningsform, så du finder det helt rigtige kursus. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12