Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Højskoleophold

Business & Economics

Rønde Højskole, i Rønde
Længde
Kontakt udbyder
Uddannelsens hjemmeside
Kommende Åbent hus
21 marts, 2024 17:00
(+ Læs mere )
Længde
Kontakt udbyder
Uddannelsens hjemmeside
Kommende Åbent hus
21 marts, 2024 17:00
(+ Læs mere )
Få mere information om uddannelsen 👍

Fremragende Studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Video

Om uddannelsen

Business

Business & Economics

På linjefaget Business & Economics møder du andre unge, der ligesom dig er optaget af samspillet mellem økonomi, forretning og politik. Måske har du planer om en uddannelse, f. eks. på CBS eller BSS på Aarhus Universitet, med sigte på en karriere indenfor erhvervslivet, offentlige institutioner, NGO’er eller måske drømmer du om at blive selvstændig.

På linjefaget Business & Economics undersøger i en bred vifte af aktuelle temaer inden for økonomi, samfund og erhvervsliv. Gennem projektarbejde, virksomhedsbesøg og diskussioner  bliver du klogere på uddannelsesmuligheder, dig selv og dine muligheder for at være med til at påvirke samfundet og erhvervslivet gennem bl.a. forbrug, iværksætteri, politik og uddannelse. 

I arbejder eksempelvis med et virksomhedsprojekt, hvor i lærer om ledelse, motivation, eksport, kommunikation og politiske reguleringer af forskellige brancher. Her er der mulighed for en bred faglig indsigt samtidig med, at du fordyber dig i konkrete udfordringer, som kræver praktiske løsninger.

En vekslen mellem teori og praksis giver dig et realistisk indblik i hvilke problemstillinger, der arbejdes med i det virkelige liv samt hvilken hverdag, der møder dig på en videregående uddannelse. I den eksamensfri undervisning på Business & Economics kan i komme langt rundt, så du får en bred forståelse for den komplekse virkelighed, i opererer i økonomisk og samfundsmæssigt.

Indhold på Business & Economics

Business & Economics er en studieforberedende linje, hvilket også afspejler sig i indholdet af undervisningen. I bruger f.eks. tid på at tale om uddannelser, og der er mulighed for at prøve kræfter med at forstå og diskutere teorier, metoder og aktuelle dilemmaer indenfor mange forskellige studieretninger. I tager også på besøg på relevante uddannelser, så du kan få en forsmag på studielivet.

Ud over enkeltstående undervisningsgange med temaer om aktuelle emner skal vi arbejde med tre projekter, hvor du kan fordybe dig i de temaer, som du interesserer dig mest for. Det konkrete indhold i projekterne varierer semester for semester, men projekternes fokus er overordnet på henholdsvis virksomhedsledelse, samfundsøkonomi og markedsføring. 

Konkrete eksempler på aktuelle temaer i undervisningen kunne være: 

  • CSR og greenwashing
  • Arbejdsmarked og platformsøkonomi
  • Konkurrencevilkår, priskrig og prispsykologi
  • International business og kulturforståelse
  • Virksomhedskommunikation, branding, sociale medier og influencers
  • Økonomiske kriser og økonomiske politikker
  • Bistandshjælp, økonomisk udvikling og retfærdighed

Den gode motiverede ansøgning

Som elev på Business & Economics får du masser af relevant erfaring, som du kan fremhæve i en motiveret ansøgning. Som en del af linjefaget og det samlede højskoleophold har du mulighed for at få vejledning, rådgivning og sparring til din motiverede ansøgning. Du skriver naturligvis ansøgningen selv, men vores mange års erfaring kan kvalificere indholdet, så din motivation står skarpt og der er fokus på dine mest relevante erfaringer.

Målgruppe

Business & Economics på Rønde Højskole er linjefaget for dig, der er optaget af virksomheders og forskellige samfunds økonomiske udvikling. Linjen giver dig et solidt fundament for at vælge og søge optagelse på uddannelser inden for samfund, økonomi og erhvervsliv. Eller et kickstart for dig, som ønsker at starte din egen virksomhed.

Eksamen og diplom

Højskolebevis til kvote 2 eller jobsøgning 

Efter højskoleopholdet får du et højskolebevis. Højskolebeviset kan bruges som dokumentation i forbindelse med optagelse via kvote 2 på videregående uddannelser eller i forbindelse med jobansøgning.   

Pris

Prisen for et højskoleophold er for efteråret 2023 og foråret 2024 kr. 1.750,- pr. uge. Betalingen dækker al undervisning, kost, logi og normale undervisningsmaterialer og studiebesøg. Hertil kommer indmeldelsesgebyr og evt. udgifter til rejser.

Du kan søge tilskud

Det er muligt at søge tilskud til nedsættelse af egenbetalingen. Kontakt Rønde Højskole for mere information.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Business & Economics
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Rønde Højskole
Skolevej 2
8410 Rønde

Rønde Højskole er en højskole med studieforberedende linjer og masser af andre spændende valgfag, rejser, oplevelser og fællesskab for livet. Skræddersy dit højskoleophold og bliv klogere, gladere og mere inspireret.  Et langt højskoleophold med studiefaglige linjer på Rønde Højskole er...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret