Viser 1-16 af 16
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-16 af 16

indretningsarkitekt

Er du et kreativt menneske? Elsker du at udtrykke dig? Er du god til at tyde mennesker? Så kan det være du skal være indretningsarkitekt! 

Er du vild med indretning? Vil du gerne arbejde med mennesker? Så kan det være, at du vil trives som indretningsarkitekt. I rollen som indretningsarkitekt vil du typisk skulle indrette hjem for privat personer, så hjemmet giver det samme udtryk som menneskerne der bor der. Du vil også komme ud for at skulle indrette kontorer så det udstråler den samme vision, som firmaet gør. 

Hvad lærer man på uddannelsen som indretningsarkitekt? 

Som indretningsarkitekt vil du designe og indrette hjem, kontorer, butikker og meget mere. Dine typiske arbejdsgivere vil være virksomheder eller privatpersoner, der har behov for hjælp med indretningen.

Hvad man lærer på en en indretningsarkitekt uddannelse varierer alt efter hvilken uddannelsesinstitution du vælger. Det er dog fælles for de fleste steder, at du vil lære om:

 • Kreativitet
 • Indretning i bred forstand
 • Mennesketyper
 • Kundebehov
 • Farve og udtryk sammensætning
 • Historisk indretningsstil
 • Og meget mere!

Du vil samtidig lære om visualisere projekter, som du senere vil skulle føre ud i virkeligheden. Du vil lære at organisere og prjektere. Samtidig vil du lære at præsentere forslag og projekter, på en måde så andre vil forstå dig. 

Hvad laver en indretningsarkitekt?

Som indretningsarkitekt vil du bl.a. skulle designe og indrette hjem, kontorer, butikker og meget mere. Typisk vil din arbejdsgiver være privatpersoner og virksomheder, der har behov for din ekspertise når der skal indrettes.

Som indretningsarkitekt er din opgave bl.a. at:

 • Skabe energi i rummet
 • Sørge for et gennemgående tema
 • Opmuntre til processer
 • Skabe en stemning

I din rolle som indretningsarkitekt vil du skulle indrette rum som afspejler de mennesker der bor der. Samtidig vil du også skulle tage højde for at rummene vil påvirke udefrakommende mennesker, så som kunder i forretningen. På kontorer vil det være din opgave at skabe et stressfrit miljø for medarbejderne. 

Derfor er det altså vigtigt, at du som indretningsarkitekt tager hensyn til hvad de rum du indretter, bliver brugt til, og samtidig hvem der skal bruge dem. Du skal være kreativ, have sans for mennesker og være i stand til at realisere projekter.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12