Professionsbachelor

Maskinmesteruddannelsen på Maskinmesterskolen København

Maskinmesterskolen København, i Kgs. Lyngby (+2 lokationer)
Længde
4,5 år
Næste startdato
august 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Kommende Åbent hus
30 oktober, 2024
(+ Læs mere )
Længde
4,5 år
Næste startdato
august 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Kommende Åbent hus
30 oktober, 2024
(+ Læs mere )
Få mere information om uddannelsen 👍

Video

Startdato

Vælg mellem 3 startdatoer

august 2024

 • Holdundervisning
 • Grønland

august 2024

 • Holdundervisning
 • Kalundborg

august 2024

 • Holdundervisning
 • Kgs. Lyngby

Om uddannelsen

Maskinmesteruddannelsen på Maskinmesterskolen København

Om maskinmesteruddannelsen

Hvorfor læse til maskinmester? Det er der mange gode grunde til. Du får en bred teknisk uddannelse, der stiller dig skarpt i en branche med stabile lønninger, lav ledighed og mange jobmuligheder i både indland og udland. Maskinmesteruddannelsen gør dig i stand til at lede, drifte og effektivisere processer og tekniske anlæg og/eller installationer i forskellige brancher både til lands, til vands og i luften.

Som uddannet maskinmester besidder du mange tekniske discipliner, der gør dig uundværlig i arbejdet med den grønne omstilling.

Hvor kan jeg læse uddannelsen?

Vi udbyder professionsbacheloren til maskinmester i henholdsvis Lyngby, Holbæk, Næstved, Kalundborg og Grønland.

I Lyngby kan du læse hele uddannelsen fra 1. til 9. semester. Vælger du at læse i Grønland, kan du tage 1. til 3. semester, mens resten af uddannelsen forgår i Lyngby.

Endelig kan du i Holbæk og Næstved læse uddannelsen fra 1. til 3. semester på det såkaldte Værkstedsskoleforløb.

Uddannelsens opbygning

På 1. til 3. semester får du praktisk og teoretisk viden om maskinmesterrelevante håndværk såsom drej, svejs og fræs. I de første ni måneder modtager du undervisning på uddannelsen, og i de efterfølgende ni måneder skal du i værkstedspraktik, hvor du prøver dit nylærte håndværk af hos en given virksomhed. Denne periode fra 1. til 3. semester kaldes også for Værkstedsskoleforløbet.

Fra 4. til 7. semester har du teoretisk undervisning, hvor du blandt andet har fag som Energiforsyning, El-autorisation samt Køle- og indeklimaanlæg. På 8. semester har du, udover den øvrige undervisning, også et valgfag. Læs mere om vores forskellige valgfag i det nedenstående. Endelig skal du på 9. semester i bachelorpraktik i tre måneder, og efterfølgende skal du skrive dit bachelorprojekt.

Fag på uddannelsen

På Værkstedsskoleforløbet svarende til 1. til 3. semester får du undervisning i sikkerhed og arbejdsmiljø, drej, fræs, svejsning, montage, elteknik, forbrændingsmotorer, materialelære, pneumatik, teknisk dokumentation og køleteknik.

Fra 4. til 8. semester modtager du undervisning i:

 • Elektroteknik
 • Grundlæggende term
 • Studiekompetence og metode
 • Procesanalyse og automation
 • Forbrændingsmotoranlæg
 • Driftsøkonomi
 • El-autorisation
 • Energiforsyningsanlæg
 • Organisation
 • Køle- og indeklimaanlæg
 • Ledelsessystemer
 • Projektledelse og Personaleledelse

Valgfag
Vi tilbyder fire forskellige valgfag, som du skal vælge et af på dit 8. semester. Du kan læse Industry Technology, hvor du får undervisning i Robotteknologi, Avanceret PLC mm. Du kan også læse Technical Facility Management, hvor du lærer om Ventilation, BMS mm. Derudover kan du læse Den grønne energis cyklus, som er et nyt valgfag på MSK, hvor grøn omstilling ses i et holistisk perspektiv. Endelig kan du tage valgfaget Marine Engineering and Management, hvor du får undervisning i Marine Technology, Operational Management mm.

Udlandsophold
På 8. semester af maskinmesteruddannelsen kan du vælge at læse dit valgfag i udlandet. MSK samarbejder med uddannelsesinstitutioner i henholdsvis Sydkorea, Newfoundland, Tasmanien samt Shanghai.

Praktik

Der er to praktikforløb på maskinmesteruddannelsen, og starter du på 1. semester, skal du igennem dem begge.

Det første praktikforløb, Virksomhedspraktik, vedrører kun studerende, som starter på Værkstedsskolen. Denne praktik forløber over ni måneder og er placeret på 2. og 3. semester. Det andet praktikforløb, som alle studerende skal igennem, går under navnet Professionspraktik. Denne praktik forløber over tre måneder og ligger på 9. semester af maskinmesteruddannelsen.

 

Ansøgning og adgangskrav

Der er forskellige adgangskrav til maskinmesteruddannelsen, hvilket afhænger af din uddannelsesbaggrund. Har du fx en gymnasial baggrund skal du først starte på Værkstedsskoleforløbet, svarende til 1. semester. Har du derimod en relevant erhvervsuddannelse kombineret med en gymnasial uddannelse á mindst tre års varighed, kan du i udgangspunktet starte direkte på 4. semester af uddannelsen. Bliv klogere på de forskellige veje ind på uddannelsen ved at læse nedenstående.

Har du en relevant erhvervsuddannelse eller erhvervserfaring af minimum to års varighed, og vil du gerne læse til maskinmester, men mangler at opfylde de teoretiske optagelseskrav? Så kan du tage en adgangseksamen på vores adgangskursus. Det tager kun et 1/2 år.

Eksamen og diplom

Når du har afleveret og bestået dit bachelorprojekt, kan du kalde dig selv for færdiguddannet maskinmester.

Uddannelsen er normeret til 270 ECTS-points. 60 ECTS-points svarer svarer til et års arbejde for en fuldtidsstuderende.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Maskinmesteruddannelsen på Maskinmesterskolen København
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Maskinmesterskolen København
Gyrithe Lemches Vej 20
2800 Kgs. Lyngby

Maskinmesterskolen København

På Maskinmesterskolen København uddanner vi fremtidenstekniske ledere. Vi har et godt studiemiljø med en bred faglighed og højt til loftet. Hos MSK tror vi på hinanden – både menneskeligt og fagligt. Og så tror vi på, at et rart sted...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret