Som urmager lever du af at reparere og vedligeholde mekaniske og elektroniske ure.

Opgaverne veksler mellem arbejde på værkstedet og betjening af kunder i den tilhørende forretning. Der findes et hav af forskellige typer ure, lige fra gammeldags bornholmerure til moderne digitale ure.

Uanset hvilken slags ure du vælger at beskæftige dig med, er urmageri et

Læs mere om Urmager

Arbejdet som urmager er et præcisionsarbejde. Et ur består af finmekanik, som du skal kunne skille ad og samle igen. Du skal have et normalt godt syn, som eventuelt bliver forstærket med briller, og din hørelse skal også være normal.

På værkstedet reparerer og justerer du alle slags ure. Du må ofte skille uret helt ad og kontrollere hver enkelt del. Slidte

Læs mere om Urmager

Urmagere arbejder i urmagerforretninger eller på serviceværksteder, som udfører reparationsarbejder for andre forretninger. Mere end halvdelen af urmagerne i Danmark har egen virksomhed.

Der er også mulighed for at søge ansættelse inden for andre beskæftigelsesområder, fx i elektroniske og finmekaniske virksomheder.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
33.007 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Urmager

Viser: Privat
  • 33.007 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Urmager