Sminkører lægger makeup på modeller og skuespillere. De giver også råd om brug af sminke og hudplejemidler.

Opgaverne kan fx være at lægge makeup på modeller til en modeopvisning eller sminke nyhedsoplæsere i tv. Nogle skaber forklædninger til skuespillere i film.

De fleste arbejder freelance, det vil sige fra opgave til opgave. Arbejdet foregår både om dagen

Læs mere om Sminkør

Sminkører lægger makeup på modeller og skuespillere til forskellige opgaver. Arbejdet drejer sig ikke om hud- og skønhedspleje, men udelukkende om det dekorative.

Makeup kan bruges både til at forskønne og til at forklæde. Sminkører forstår at bruge de mange forskellige former for makeup og specielle effekter, som man bruger iden for mode-, reklame- og

Læs mere om Sminkør

Sminkører kan arbejde som fastansatte eller som freelancere. De arbejder for fotografer, i reklame- og modelbureauer, ved teatre og tv, ved produktioner af film og videoprogrammer, ved opsætning af shows og lignende arrangementer. For at blive ansat i Danmarks Radio skal man samtidig være uddannet som frisør.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
25.319 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Sminkør

Viser: Privat
  • 25.319 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Sminkør