Moderne trykteknik medfører, at den tekst eller det billede, der skal mangfoldiggøres, skal gennemgå en række processer for at blive klar til publicering.

Prepress-medarbejdere løser ved hjælp af it de opgaver, der tidligere blev udført af typografer, reprofotografer og typoteknikere.

Prepress og grafisk formfremstilling omfatter i trykkeribranchen de processer et dokument må gå igennem, før det kan udskrives, trykkes eller offentliggøres online.

Prepress-medarbejdere inden for digital publisering og trykketeknik erstatter en række fag inden for traditionel trykketeknik, bl.a. typografer, typoteknikere, reprofotografer og reprokopister.

I

Læs mere om Repro- og prepressmedarbejder

Prepress-medarbejdere ansættes både på trykkerier, i sætterier (sats), i rene prepress-virksomheder, repro-virksomheder. Desuden i dtp-afdelinger i andre virksomheder med intern publicering af grafiske produkter, fx reklamebureauer, store produktionsvirksomheder mv.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
24.184 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Repro- og prepressmedarbejder

Viser: Privat
  • 24.184 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Repro- og prepressmedarbejder