En jobkonsulent rådgiver og vejleder jobsøgende og hjælper dem med at finde et arbejde, der passer til deres kvalifikationer.

Samtidig har du som jobkonsulent kontakt med virksomheder, der søger ny arbejdskraft. Som jobkonsulent skal du have et stort overblik over jobmarkedet og kendskab til forskellige uddannelses- og karrieremuligheder. Du skal desuden

Læs mere om Jobkonsulent

For en jobkonsulent er de centrale arbejdsopgaver at formidle job til arbejdssøgende og at hjælpe virksomheder med at få den rette arbejdskraft.

Jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser får som regel kendskab til de jobsøgende ved at indkalde dem til samtale, som ikke umiddelbart selv finder et job. Under samtalen noterer de oplysninger om kvalifikationer og

Læs mere om Jobkonsulent

Jobkonsulenter er primært ansat i jobcentrene, i de kommunale beskæftigelsesafdelinger og i a-kasserne. Der findes 98 jobcentre og 26 a-kasser spredt over hele landet.

Jobkonsulenter arbejder også hos andre aktører, som er private virksomheder, der løser beskæftigelsesopgaver.

Der er ingen uddannelse, der i sig selv fører til jobbet. Der lægges vægt på kendskab til arbejdsmarkedsforhold- og -lovgivning samt tidligere erfaring med fx undervisning, rådgivning, vejledning eller tilsvarende.

En del er uddannede som socialrådgivere eller socialformidlere. Også andre mellemlange, lange og erhvervsfaglige uddannelser suppleret med

Læs mere om Jobkonsulent
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
36.732 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Jobkonsulent

Viser: Kommunal ansat
  • 33.474 DKK
  • 36.732 DKK
  • 41.244 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Jobkonsulent