En industritekniker arbejder i jern- og metalindustrien med maskiner og produktion.

De kan fx fremstille skibsmotorer, kraner og industrirobotter. De arbejder både med computerstyrede og manuelt styrede maskiner.

Arbejdsopgaverne er meget forskellige fra virksomhed til virksomhed.

Industriteknikere kaldtes tidligere maskinarbejdere. Som industritekniker arbejder du i jern- og metalindustrien. Her er du med til at fremstille og vedligeholde maskiner, maskindele og produktionsanlæg. Det kan fx være store maskinanlæg som skibsmotorer, kraner og industrirobotter. Eller det kan være reservedele i stål til en defekt maskine.

På nogle

Læs mere om Industritekniker

Industriteknikere arbejder hovedsagelig på virksomheder i Metalvareindustrien, fx maskinfabrikker. Men også andre industrivirksomheder kan have industriteknikere ansat. Det gælder Fremstilling af motorer, vindmøller og pumper, Reparation af maskiner og udstyr samt Plast- og gummiindustrien.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
31.284 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Industritekniker

Viser: Privat
  • 31.284 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer