Som automatiktekniker arbejder du med automatiske maskiner og anlæg i industrivirksomheder.

Du kan også være med til at udvikle nye automatiske anlæg ofte i samarbejde med en ingeniør. Arbejdet foregår ofte under pres, for selv en kort afbrydelse af produktionen kan koste dyrt for både virksomhed og akkordlønnede medarbejdere.

Det kan også være nødvendigt at

Læs mere om Automatiktekniker

Som automatiktekniker kan du fx arbejde med transportbånd, anlæg til regulering af temperatur samt mere komplicerede produktionsanlæg.

Produktionen i industrien bliver mere og mere automatiseret med fx industrirobotter og komplicerede computerstyrede anlæg. Og det er ikke kun i de store virksomheder. Også de mindre bruger automatiske anlæg til fremstilling

Læs mere om Automatiktekniker

Automatikteknikere arbejder på fabrikker, kraftværker osv., hvor man bruger maskiner og tekniske anlæg til at styre og regulere produktionen.

Du kan også arbejde i virksomheder, der fremstiller og sælger sådanne anlæg, eller i firmaer, der udfører servicearbejde på dem. Endelig har  forsvaret ansat en del automatikteknikere .

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
30.709 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Automatiktekniker

Viser: Kommunal ansat
  • 32.088 DKK
  • 32.374 DKK
  • 29.045 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Automatiktekniker