Bacheloruddannelse

Bacheloruddannelsen i Jura

Aarhus Universitet, i Århus
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3 år
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Hvorfor vælge Aarhus Universitet?

33.865kr* Gennemsnitlig løn som nyuddannet

4,2/5* - Fagligt miljø

4,2/5* - Socialt miljø

*Baseret på tal fra Uddannelseszoom 2019

Om uddannelsen

Bacheloruddannelsen i Jura bygger på en række grundfag, som giver dig overblik over vores retssystem. Du arbejder med analyse af juridiske problemstillinger, med fortolkning af lovstof og du lærer at sætte konkrete, juridiske problemstillinger ind i en samfundsmæssig sammenhæng.

Hverdagen på Jura

Undervisningen på Jura bygger på forelæsninger og undervisning på mindre hold, hvor du holder oplæg, deltager i diskussioner og samarbejder med din læsegruppe. Det kræver en betydelig arbejdsindsats at studere jura. Der er meget, du skal læse, når du skal lære betydningen af de skrevne regler, hvordan de bruges, og hvordan de spiller sammen.

Jura er mere end paragraffer, domme og love

På Jura bliver du primært undervist i forståelse og brug af retsreglernes indhold. Du arbejder med områder som Familie- og arveret, Statsforfatningsret, som handler om vores statsorganer og deres beføjelser, og fagområder som retshistorie, formueret, forvaltningsret og strafferet. Du har desuden gode muligheder for at læse et semester i udlandet.

Karrieremuligheder

Som bacheloruddannet i Jura kan du læse videre på en række kandidatuddannelser. Først og fremmest kandidatuddannelsen i Jura, hvor du kan specialisere dig i specifikke områder af juraen. Kandidatuddannede fra Jura har eneret på at blive advokater, dommere eller anklagere. Du kan også arbejde i eksempelvis ministerier, kommuner, regioner, banker eller forsikringsselskaber.

Arbejder du for denne skole?

Er der ikke opdateret materiale på jeres profil? Udfyld formularen her, og kom i kontakt med os.

Aarhus Universitet
DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

Velkommen til Danmarks næststørste universitet

Aarhus Universitets bygninger er samlet i og omkring Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet væsentligt. I 2006 blev Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning (HIH) en del af Aarhus Universitet, og fra 2007 gælder det samme for Handelshøjskolen i Århus,...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet