Årets Studieby - Byens omdømme
01 apr 2021

Bliv klogere på studiebyernes omdømme

Har du tænkt over, hvilke danske byer der har det bedste omdømme? Har du selv gjort dig nogle tanker om, hvilke byer du bedst kender til, og er der nogle byer, som du måske har nogle ubevidste fordomme om? Her kan du se listen over de danske studiebyer, der har fået mest medieomtale, og hvad medierne skriver om byerne. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby. 

Undersøgelsen viste, at 'Byens omdømme' vægtes højt i forhold til de unges kriterier for en kommende studieby. Det fortæller således, at unge er opmærksomme på byens ry - både i medierne, men formentlig også blandt venner og familie. For at undersøge danske studiebyers omdømme, har vi målt i hvor høj grad byen omtales i de landsdækkende medier. Her er det nok ikke overraskende, at landets største byer topper listen. København havner på en 1. Plads, mens Aarhus, Odense og Aalborg følger derefter i nævnte rækkefølge.

Byerne rangeret efter omdømme:

1. København

2. Aarhus

3. Odense

4. Aalborg

5. Esbjerg

6. Kolding

7. Roskilde

8. Vejle

9. Horsens

10. Randers

København: Vil være verdens bedste studieby 

Over det seneste år har København blandt andet været omtalt i medierne for det politiske arbejde mod at gøre Hovedstaden til en bedre studieby. I vores undersøgelse har vi kåret København til Danmarks Bedste Studieby 2020, men København har en vision om ikke blot at være Danmarks, men verdens bedste studieby.

Derfor  iværksatte København tilbage i 2019 en række initiativer med henblik på at gøre København til en bedre studieby for de studerende. Intiativerne byggede på at invitere unge ind på Rådhuset, hvor de havde mulighed for at komme med deres input og ideer til, hvordan København kan nå dens vision.

Spørgsmål som “Hvordan skaber vi flere attraktive boligområder for unge studerende?”, “Hvordan skaber vi et godt studiemiljø i byen?” og “Hvordan styrker vi overgangen til arbejdslivet, så flere både danske og internationale studerende kommer hurtigere i job i København?” er nogle af de spørgsmål, som blev diskuteret, og som de nye initiativer skal løse. Her blev det blandt andet vedtaget, at der skal opføres flere studieboliger, som kan sikre gode boliger og fællesskaber for de studerende. Den nye studiepolitik skal implementeres over den næste årrække med ambitionen om at gøre København til verdens bedste studieby. 

Esbjerg: Vil styrke erhvervslivet for at tiltrække nye studerende

Esbjerg kommer ind på en 5. plads på listen over Danmarks mest omtalte studiebyer. Esbjerg har fået en del omtale i medierne  med hensyn til byens politiske arbejde om at tiltrække flere studerende til Esbjerg. Esbjerg igangsatte år tilbage kampagnen “Education Esbjerg” med en vision om at have 10.000 studerende i 2020 for at imødekomme behovet om kvalificeret arbejdskraft til de statslige styrelser og det fremtidige erhvervsliv i Esbjerg. 

Som det fremgår af en rapport fra Esbjerg - og understøttes af vores undersøgelse om vigtige kriterier, når det kommer til valg af kommende studieby - er karrieremuligheder efter uddannelsen en af de vigtigste faktorer i forhold til, hvor studerende vælger at tage deres uddannelse. Esbjerg vil derfor over de næste år arbejde for at skabe flere arbejdspladser og tiltrække virksomheder til byen med forventningen om, at de studerende dermed også vil følge. 

Horsens: Opnår større popularitet blandt unge studerende

Horsens lander på en 9. plads, når det kommer til listen over studiebyer med mest medieomtale. Den seneste positive medieomtale af byen gør, at vi har valgt at fremhæve studiebyen her. Nye undersøgelser viser nemlig, at Horsens er blevet mere populær blandt de studerende, og at byen tiltrækker flere unge, der skal til at starte på deres videregående uddannelse. Det gælder særligt VIA-ingeniøruddannelserne, hvor nye tal fra 2020 viser, at 379 i år har søgt på gennem kvote 2 mod 333 sidste år. Det giver altså sammenlagt en fremgang på 13%. 

VIA University College har der samlet været en fremgang af 1. prioritetsansøgninger gennem kvote 2. Fremgangen ses tydeligt på uddannelserne til sygeplejerske og kort- og landmålerstekniker, som har modtaget rekordmange ansøgninger i år. Generelt er der også en stigning på ansøgninger til professionsbacheloruddannelserne landet over, og det er en positiv udvikling for at afhjælpe manglen på arbejdskraft i erhverv som ingeniører, sygeplejerske, pædagoger og lærere, hvor der er brug for flere nyuddannede. 


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 01 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste kultur-, sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater, eller er du mere til koncerter og biografture? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere