Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Årets Studieby - Byens omdømme

Bliv klogere på studiebyernes omdømme

Har du tænkt over, hvilke danske byer der har det bedste omdømme? Har du selv gjort dig nogle tanker om, hvilke byer du bedst kender til, og er der nogle byer, som du måske har nogle ubevidste fordomme om? Her kan du se listen over de danske studiebyer, der har fået mest medieomtale, og hvad medierne skriver om byerne. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby. 

Undersøgelsen viste, at 'Byens omdømme' vægtes højt i forhold til de unges kriterier for en kommende studieby. Det fortæller således, at unge er opmærksomme på byens ry - både i medierne, men formentlig også blandt venner og familie. For at undersøge danske studiebyers omdømme, har vi målt i hvor høj grad byen omtales i de landsdækkende medier. Her er det nok ikke overraskende, at landets største byer topper listen. København havner på en 1. Plads, mens Aarhus, Odense og Aalborg følger derefter i nævnte rækkefølge.

Byerne rangeret efter omdømme:

1. København

2. Aarhus

3. Odense

4. Aalborg

5. Esbjerg

6. Kolding

7. Roskilde

8. Vejle

9. Horsens

10. Randers

København: Vil være verdens bedste studieby 

Over det seneste år har København blandt andet været omtalt i medierne for det politiske arbejde mod at gøre Hovedstaden til en bedre studieby. I vores undersøgelse har vi kåret København til Danmarks Bedste Studieby 2020, men København har en vision om ikke blot at være Danmarks, men verdens bedste studieby.

Derfor har København i 2019 iværksat en række initiativer med henblik på at gøre København til en bedre studieby for de studerende. Intiativerne byggede på at invitere unge ind på Rådhuset, hvor de havde mulighed for at komme med deres input og ideer til, hvordan København kan nå dens vision.

Spørgsmål som “Hvordan skaber vi flere attraktive boligområder for unge studerende?”, “Hvordan skaber vi et godt studiemiljø i byen?” og “Hvordan styrker vi overgangen til arbejdslivet, så flere både danske og internationale studerende kommer hurtigere i job i København?” er nogle af de spørgsmål, som blev diskuteret, og som de nye initiativer skal løse. Her blev det blandt andet vedtaget, at der skal opføres flere studieboliger, som kan sikre gode boliger og fællesskaber for de studerende. Den nye studiepolitik skal implementeres over den næste årrække med ambitionen om at gøre København til verdens bedste studieby. 

Esbjerg: Vil styrke erhvervslivet for at tiltrække nye studerende

Esbjerg kommer ind på en 5. plads på listen over Danmarks mest omtalte studiebyer. Esbjerg har fået en del omtale i medierne  med hensyn til byens politiske arbejde om at tiltrække flere studerende til Esbjerg. Esbjerg igangsatte år tilbage kampagnen “Education Esbjerg” med en vision om at have 10.000 studerende i 2020 for at imødekomme behovet om kvalificeret arbejdskraft til de statslige styrelser og det fremtidige erhvervsliv i Esbjerg. 

Som det fremgår af en rapport fra Esbjerg - og understøttes af vores undersøgelse om vigtige kriterier, når det kommer til valg af kommende studieby - er karrieremuligheder efter uddannelsen en af de vigtigste faktorer i forhold til, hvor studerende vælger at tage deres uddannelse. Esbjerg vil derfor over de næste år arbejde for at skabe flere arbejdspladser og tiltrække virksomheder til byen med forventningen om, at de studerende dermed også vil følge. 

Horsens: Opnår større popularitet blandt unge studerende

Horsens lander på en 9. plads, når det kommer til listen over studiebyer med mest medieomtale. Den seneste positive medieomtale af byen gør, at vi har valgt at fremhæve studiebyen her. Nye undersøgelser viser nemlig, at Horsens er blevet mere populær blandt de studerende, og at byen tiltrækker flere unge, der skal til at starte på deres videregående uddannelse. Det gælder særligt VIA-ingeniøruddannelserne, hvor nye tal fra 2020 viser, at 379 i år har søgt på gennem kvote 2 mod 333 sidste år. Det giver altså sammenlagt en fremgang på 13%. 

VIA University College har der samlet været en fremgang af 1. prioritetsansøgninger gennem kvote 2. Fremgangen ses tydeligt på uddannelserne til sygeplejerske og kort- og landmålerstekniker, som har modtaget rekordmange ansøgninger i år. Generelt er der også en stigning på ansøgninger til professionsbacheloruddannelserne landet over, og det er en positiv udvikling for at afhjælpe manglen på arbejdskraft i erhverv som ingeniører, sygeplejerske, pædagoger og lærere, hvor der er brug for flere nyuddannede. 


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere