Uddannelse med løn

28 maj 2012
SPØRGSMÅL
Jeg er uddannet akademiker, men har ikke haft held til at komme ind på arbejdsmarkedet.
Jeg har nu opgivet at bruge min nuværende uddannelse og har heller ikke haft held med at finde ufaglært arbejde. Derfor vil jeg gerne forsøge mig med en ny uddannelse.
Jeg har familie, så jeg har brug for en indkomst under uddannelse, men kan jo ikke længere modtage SU. Findes der et sted, hvor jeg kan se en liste over uddannelser, som giver en form for løn undervejs (fx trainee-forløb)?

Med venlig hilsen

Signe

Svar:

29 maj 2012

Hej Signe

Du kunne måske overveje, hvor du ville kunne få merit for nogle fag med din akademiske uddannelse? Du kan overveje at læse en kontorelev uddannelse. Der får du løn under uddannelse - dog betydelig lavere end når du er færdiguddannet. Du kan også overveje en uddannelse til advokatsekretær, som du kan læse via fjernundervisning?

Du kan læse om uddanelserne og kontakte skolerne på de enkelte uddannelsessider. Ved at udfylde en interesseforespørgsel, kan du stille spørgsmål direkte til skolen og høre om løn under uddannelse osv.

Held og lykke med det,

mvh Tina, Studentum.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide