Kan man have studiejob under læreruddannelsen?

30 mar 2012
SPØRGSMÅL
Hej, jeg skal starte på på læreruddannelse til sommer, og jeg vil høre hvordan det fungere med at have et studiejob som vikar på en folkeskole ved siden af studiet? hvor mange gange om ugen kan man? og kan det overhovedet lade sig gøre?

Mvh. Christian S. Bay

Svar:

14 mar 2014

Hej Christian

Det lyder spændende med lærerstudiet og et studiejob. Det er en rigtig god idé med et studiejob, mens du læser på læreruddannelsen, og det giver dig flere muligheder, når du står som færdiguddannet.

Det er helt op til den enkelte folkeskole, hvordan de planlægger deres vikartimer, så det letteste er faktisk, hvis du kontakter en skole, du kunne tænke dig at arbejde som vikar på og hører, om det kan lade sig gøre mens du tager læreruddannelsen.

Ofte vil det være nok at arbejde en dag eller halvanden dag (10-20 maks) mens du læser til lærer, da du også skal have tid til at fordybe dig i læreruddannelsen og tid til det sociale på lærerstudiet.

Du kan også prøve at kontakte den uddannelsesinstitution, hvor du skal læse til lærer. De har måske erfaring med studiejobs og kender måske til skoler, så er interesserede i lærervikarer?

Held og lykke med det,

mvh Tina, Studentum.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide