Hvordan går man fra pædagog til psykolog?

21 jun 2011
SPØRGSMÅL
Hej!

Jeg er uddannet pædagog i 1999, hvilket vil sige, at det er den gamle uden bachelor. Efterfølgende har jeg taget en diplomuddannelse i psykologi samt en diplomuddannelse i systemisk familieterapi.

Min drøm har dog altid været at blive autoriseret psykolog. Hvor kan jeg studere? Og hvordan kan jeg hurtigst muligt nå mit mål? (Tænker her på om jeg kan få merit for noget af det?).

Med venlig hilsen
Drømmeren.

Svar:

13 mar 2014

For at blive autoriseret psykolog skal du have en kandidatgrad i psykologi. Det vil sige at du formentlig skal søge ind på psykologistudiet via KOT.

Det er muligt at du kan få merit for dine diplomuddannelser, men du skal ikke regne med at få merit for din pædagoguddannelse. Lige netop med meritspørgsmål bør du dog kontakte det respektive universitet du vil studere på, idet det er dem som skal tage stilling til en eventuel meritansøgning.

Du kan læse psykologi i København, Odense, Roskilde, Aalborg og Aarhus (og i udlandet).

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide