Jeg vil gerne ind på uddannelsen som arkæolog

03 jun 2011
SPØRGSMÅL
jeg er en kvinde på 49 år som kunne tænke mig at komme ind på uddannelsen som arkæolog. jeg er i forvejen uddannet sygehjælper og speditør. er gået ud af folkeskolens 9. klasse. har taget fag på 10. klasses niveau på aftensskole og har hg indenfor kontor. hvor skal jeg hente ansøgningsskema på internettet. kunne tænke mig at blive uddannet med andre voksne.

Svar:

14 mar 2014

For at blive arkæolog skal du søge ind på Aarhus eller Københavns universitet igennem den koordinerede tilmelding.

Du skal dog være opmærksom på at du som udgangspunkt skal have en gymnasial eksamen for at være kvalificeret til optagelse. Derudover kræves der følgende fagspecifikke nivauer: Dansk A, engelsk B, græsk A og latin A samt enten historie B, idehistorie B eller samtidshistorie B. Alle fag skal være bestået.

(Har du ikke græsk A og latin A, kan dette opnås ved propædeutisk undervisning i tilknytning til bacheloruddannelsen.)

Uddannelsen til arkæolog findes kun som univesitetsuddannelse og ikke som en decideret voksenuddannelse.

Vil du være Arkæolog er dit første skridt at få de gymnasiale kompetencer på VUC, for derefter at søge optagelse igennem KOT.

Alternativt findes der en lang række kurser i arkæologi på folkeuniversitetet, som netop er målrettede imod voksne. De er dog af kortere varighed, og der er snarere tale om folkeoplysning på et højt niveau end en decideret uddannelse.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide