Nye veje som lærer

18 jan 2011
SPØRGSMÅL
Hej,
Jeg har uddannet i Markedskommunikation og har arbejdet med reklame og markedsføring i snart 14 år. Jeg er 37 år gammel og lyst at at gå nye veje. Jeg vil meget gerne undervise på enten HF eller en efterskole - men med hvilken voksenuddannelse kan jeg videreuddanne mig så jeg bliver 'attraktiv' for en skole?
Hilsen Maria

Svar:

Som udgangspunkt er det en meritlæreruddannelse som virker som det oplagte valg. Den giver dig kompetencer til at undervise i folkeskolen og således også på en efterskole. Derefter kan du supplere med en pædagogisk diplomuddannelse i De frie skolers tradition og pædagogik (specifikt målrettet imod efterskole/højskole)

HF er det en smule sværer at kvalificere sig til hvis du ikke allerede har en relevant universitetsuddannelse og et sidefag som undervises i på HF. Uden det er det ikke sandsynligt du vil blive ansat som HF lærer


Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide