Uddannelse til skolelærer

13 dec 2010
SPØRGSMÅL
Jeg har en uddannelse som beklædningsdesigner og modelkonstruktør og har arbejdet med faget de sidste 6-7 år.
Jeg har nu en drøm om at uddanne mig som skolelærer, men kan det lade sig gøre rent økonomisk, da jeg har brugt al min SU.
Jeg er 35 år og er alene med 1 barn.

Svar:

Den bedste mulighed for at blive skolelærer er at gennemføre meritlæreruddannelsen på en professionshøjskole. Meritlæreruddannelsen er målrettet imod personer med en anden uddannelsesbaggrund som gerne vil undervis i folkeskolen.

Der er ganske vist deltagerbetaling, men til gengæld er uddannelsen på deltid hvilket gør det muligt at arbejde ved siden af.

Jeg vil anbefale dig at kontakte din nærmeste professionshøjskole og forhøre om dine muligheder i forhold til din uddannelsesmæssige baggrund og erfaring. Uddannelsen tilrettelægges på baggrund af en kompetencevurdering

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide