HA som baggrund for ejendomsmægleruddannelsen

12 nov 2010
SPØRGSMÅL
Hej med jer

Jeg er i gang med en HA (almen), altså en bachelor. Uddannelsen er bred, og åbner op for mange interessante områder. Dog har jeg stadig en idé om at det kunne være spændende at blive ejendomsmægler. Derfor er mit spørgsmål til jer. Er det muligt at opnå merit til at blive ejendomsmægler efter endt HA (almen), og hvis ja, hvordan og hvorledes foregår det?

Svar:

23 maj 2022

Hej.

Det vil være muligt at merit, men præcis hvor meget du vil få merit for er uklart, idet du altid skal ansøge om merit. Under alle omstændigheder er der visse elementer, du skal gennemføre for at blive registreret mægler.

Du vil skulle have 2 års praktiske erfaringer med ejendomsformidling, via ansættelse hos en ejendomsmægler. Derudover skal du helt sikkert gennemføre specialefaget i Fast ejendom på akademiuddannelsen.

Helt konkret vil du skulle kontakte det erhvervsakademi hvor du vil gennemføre uddannelsen, da det er dem som skal tage stilling til merit.

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide