Hvilke uddannelser i grafisk design er der i Danmark?

06 jan 2014
SPØRGSMÅL
Hej. Mit navn er Irena Dis Tórshamar og kommer fra Island. Jeg har en dansk og islandsk statsborgerskab. Jeg ønsker at komme til Danmark og lære grafísk design. Jeg har 90 kollegium kreditter i Island. Jeg er interesseret i alt relateret til kunst og er interesseret i at lære grafísk design.Jeg er god til at tegne og male og have det sjovt at skabe nye. Jeg nyder at arbejde på computere. ønsker Irena Dis

Svar:

06 jan 2014

Hej Irena

Tak for din henvendelse. Der findes flere uddannelser i grafisk design og webdesign i Danmark. Afhængigt af hvilket uddannelsessted og hvilken skole, du vælger kan være mulighed for, at du kan få meritoverført noget af din tidligere uddannelse, så du kan tage uddannelsen på kortere tid. Det afhænger dog af, hvilke fag du har taget tidligere og det enkelte uddannelsessted.

Er du primært fokuseret på webdesign og grafik på nettet, kunne bacheloruddannelsen i digitale medier og design ved IT-universitetet være en mulighed. Vil du i stedet have en bredere profil, hvor du også arbejder med grafisk design til print vil jeg foreslå, at du ser nærmere på professionsbacheloren i grafisk design ved Medie- og Journalisthøjskolen i Emdrup ved København. Sidst men ikke mindst kan du uddanne dig i grafisk design ved designskolerne i København og Kolding.

Ønsker du at søge ind på en af designskolerne eller på Medie- og Journalisthøjskolen skal du søge ind via kvote 2 senest 15. marts og være opmærksom på, at du skal op til en optagelsesprøve for at komme ind på uddannelserne. Der er generelt meget stor konkurrence om få pladser. Derfor vælger mange at tage på højskole i en periode, inden de søger ind. Det kan være en god måde at opbygge netværk og en portofolio. Du kan læse mere om kunst og design på højskole her. Lyder det som en mulighed for dig, vil jeg foreslå, at du kontakter Højskolerne, der er et fælles sekretariat for alle folkehøjskoler i Danmark. De vil kunne hjælpe dig med at finde den rette designhøjskole for netop dig. 

Jeg håber, at dette bringer dig lidt nærmere dit mål. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide