Hvordan søger man ind på uddannelsen til sygeplejerske?

12 dec 2013
SPØRGSMÅL
Hej,

Jeg ønsker at uddanne mig som sygeplejerske, men vil vide mere om ansøgningsfrist, og hvad det kræver. Vi bor i Sverige nu og flytter til Danmark snart. Jeg har gennemført gymnasiet mm i Sverige.

Svar:

12 dec 2013

Tak for din henvendelse. Der starter nye elever på sygeplejerske uddannelsen to gange om året i henholdsvis august/september og januar/februar. Du skal dog søge gennem Den Koordinerede Tilmelding (KOT), hvor du der er ansøgningsfrist den 15. marts i Kvote 2 og 1. juli i Kvote 1.

I ansøgningen kan du søge om optagelse på flere professionshøjskoler samt sommeroptag og vinteroptag. Det sker på en særlig prioriteringsliste, hvor du kan tilføje op til 8 ønsker. Søger du ind via kvote 1 bedømmes du udelukkende på baggrund af dit gennemsnit fra din svenske studentereksamen, mens du i kvote 2 også skal skrive en motiveret ansøgning og kan samle point for relevant erhvervserfaring, højskoleophold og lignende.

Som udgangspunkt skal du opfylde et af følgende for at blive sygeplejerske:

  • En gymasial uddannelse som gymnasiet, hf, hhx, htx, eux eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF)
  • Uddannelsen til social- og sundhedsassistent samt dansk C, naturfag C og engelsk D
  • 9 måneders erhvervserfaring og 4 gymnasiale enkeltfag: dansk A og engelsk B samt enten matematik B, fysik B, kemi B, biologi B eller bioteknologi A. Desuden enten samfundsfag C eller psykologi C. Hvert enkeltfag skal være afsluttet og bestået med karakteren 02 eller derover.

Jeg vil anbefale, at du kontakter den professionshøjskole, hvor du vil tage uddannelsen til sygeplejerske og hører nærmere om optagelseskvotient, og hvilken kvote de anbefaler, at du søger i. Her kan du finde skoler, hvor du kan tage en sygeplejerske uddannelse i Danmark. Du kan kontakte studievejledningen direkte via formularen nederst på siden, når du har fundet en uddannelse, der interesserer dig.

Held og lykke med det. 

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide