Støtte til HGs i USA

29 aug 2013
SPØRGSMÅL
Hej Studentum,

Jeg vil rigtig gerne tage HgS i San Diego, som er et 10 ugers studieophold hvor jeg vil få ekstra kompetencer indenfor internationalisering, økonomi og amerikansk kultur. Turen koster 20.000 kr.og man får allerede betalt 10.000 kr. af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser til hver elev. Dvs. at jeg selv skal betale de resterende 10.000 kr.
Problemet er bare at jeg ikke har 10.000, da jeg lige er blevet student og derfor ikke længere for SU og ikke har fået et job. Jeg kan heller ikke få støtte af min familie da min mor bor alene med min søster og jeg og ikke tjener utrolig meget.

Er der nogen måde hvorpå jeg kan søge om flere penge til uddannelsen eller er det udelukket nu hvor jeg allerede får den hjælp på de 10.000 kr.?

Kh. Emma

Svar:

03 sep 2013

Hej Emma

Det lyder spændende med et HGs forløb i USA. Jeg kan ikke udelukke at det vil være muligt at finansiere en del af de resterende 10.000 kr. eller eventuelt hele beløbet via et eller flere legater. Det kræver dog en del benarbejde at finde de rigtige legater at søge samt ikke mindst skrive en god legatansøgning. Derfor vil jeg anbefale, at du i første omgang finder mere information om legatsøgning. Det kan fx være på legatnet.dk. 

Jeg håber, at dette kan bringe dig lidt videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide