Kan man tage en HF fagpakke via fjernundervisning?

23 aug 2013
SPØRGSMÅL
Hej

Jeg er igang med at tage hf socialrådgiver pakken på vuc fyn skolen. Det jeg vil spørger om er, at jeg har en pige på 1 år, som jeg ikke har fået vuggestueplads til endnu. Kommunen har heller ikke nogen akut plads. Derfor vil jeg høre, om jeg kan tage selvstudie?

Svar:

26 aug 2013

Hej

En HF pakke målrettet socialrådgiver uddannelsen omfatter typisk følgende fag:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Samfundsfag B
  • Psykologi C

Som udgangspunkt er denne type fagpakke tilrettelagt, så du kan tage fagene på et år, hvor undervisningen foregår på skolen. På nogle VUC-centre er der undervejs indlagt studiebesøg på socialrådgiveruddannelsen og/eller relevante arbejdspladser samt andre former for arrangementer, der er målrettet netop denne uddannelse.

Du vil derfor ikke kunne tage en HF fagpakke som selvstudie med mindre studievejledningen på VUC Fyn er villig til at lave en særordning. Det du imidlertid kan gøre er at tage ovenstående fag som HF-enkeltfag via fjernundervisning for derigennem at få mulighed for at søge ind på uddannelsen til socialrådgiver via kvote 2.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk 

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide