Hvilken uddannelse fører til et job i Matas?

13 aug 2013
SPØRGSMÅL
Hvad kræver det at arbejde i Matas butik og er det umuligt at få læreplads der

Svar:

16 aug 2013

Hej Ulla 

For at arbejde i Matas skal du gennemføre uddannelsen til materialist, hvor du er elev i en Matas butik i to år. Undervejs vil der være enkelte skoleophold på Handelsfagskolen syd for Aarhus.

Materialist uddannelsen er samtidig en butiksuddannelse, og du vil derfor også kunne arbejde som butiks- eller salgsassistent i andre forretninger efterfølgende. Inden du bliver ansat som elev, skal du have gennemført en HHX, HG2 eller HH. Du kan også blive ansat på baggrund af en studentereksamen eller HF, hvis du supplerer med et HGs forløb på 12 uger.

Her finder du et udvalg af forskellige HG uddannelser. Finder du en skole, der lyder interessant for dig, kan du komme direkte i kontakt med en studievejleder på stedet, der kan fortælle mere om dine muligheder ved at udfylde formularen nederst på siden. Bor du andre steder i landet, kan du også tage kontakt til den handelsskole, der er nærmest dig for mere information.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum

 

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide