Uddannelse til diamantborer

13 jul 2013
SPØRGSMÅL
hvordan bliver man diamantborer

Svar:

29 jul 2013

Hej 

Der findes ikke en egentlig uddannelse til diamantborer, der bedst kan betegnes som en specialfunktion inden for bygge- og anlægsområdet. Hvis du er under 30 år har du dog mulighed for at tage en erhvervsgrunduddannelse (EGU) som bore - og udvindingsarbejder. Denne tager to år, og du sammensætter selv uddannelsesforløbet med en UU-vejleder i din kommune.

Som hovedregel udgør skoleperioderne 20 til 40 uger og er primært dele fra erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedsuddannelser. Dog er det også muligt at lade skoleforløb fra produktionsskoler, ungdomsskoler, daghøjskoler og lignende indgå i din EGU.

Hvis du overvejer at uddanne dig til diamantborer, vil jeg derfor anbefale, at du tager fat i UU-vejledningen i din kommune for at høre mere om dine muligheder. Et alternativ kan også være at tage en erhvervsuddannelse med indgangen Byggeri og anlæg.

Held og lykke med dit uddannelsesvalg.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

 

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide