Optagelse på HF uden 10. klasse

22 jun 2013
SPØRGSMÅL
Hej mit navn er Mads Thomsen Og jeg har spurgt om en masse tidligere vedrørende en masse med HF i udlandet og jeg tænkte på at man skal jo have taget en 10ende for at ku komme på hf men jeg tænkte på om da jeg har færdig gjort 1 år på hhx om det giver mig den samme validering til at blive optaget på en HF ?

Svar:

24 jun 2013

Hej Mads

Tak for din henvendelse. Det er rigtigt, at det tidligere har været et krav, at man skal have afsluttet 10. klasse for at blive optaget på HF. Nu er det imidlertid sådan, at man skal have de personlige og faglige kvalifikationer, der er nødvendige for at følge undervisningen og gennemføre på normeret tid. Det betyder, at det er sådan på de fleste VUC-centre, at man laver en individuel vurdering, når du søger om optagelse på et eller flere HF-enkeltfag. Derfor vil jeg foreslå, at du tager fat i det VUC-center, hvor du vil tage dine HF-enkeltfag og får en snak med dem, da jeg bestemt ikke kan udelukke, at dit år på HHX foruden din eksamen fra 9. klasse er tilstrækkelig.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide