Vis studentum.dk som: Mobile

Voksenuddannelse

Studentum.dk
Velkommen til Studentum.dk’s forum for spørgsmål og svar om uddannelse. Her kan du læse de spørgsmål, som vi får fra vores besøgere samt de svar, som vores besøgere har fået fra os. Læs andres spørgsmål og svar eller stil dit eget spørgsmål!


SøgSeneste spørgsmål i: Voksenuddannelse


01 feb 2017
Giver en HF fagpakke adgang til en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed?
Kan man bruge en hf fagpakke (sundhed og ernæring) på fjerundervisning, til at komme ind på uc syd og læse ernæring og sundhed?

Jeg har en 10 klasse, er det nok til at læse en hf fagpakke på fjerundervisning?

Svar:

Hej Zarah

For at blive optaget på en professionsbachelor i Ernæring og sundhed ved UC Syd eller en af andre professionshøjskoler skal du have følgende fag og niveauer:

 • Engelsk C
 • Bioteknologi A eller Kemi C
 • Biologi C, Matematik C eller Samfundsfag C

Disse er de specifikke adgangskrav, som du skal opfylde. Derudover skal du have en gymnasial uddannelse som fx en studentereksamen, en 2-årig HF, en HHX eller HTX. Søger du via kvote 2 senest den 15. marts kan du også blive optaget på baggrund af en udenlandsk gymnasial uddannelse eller en relevant erhvervsuddannelse som fx:

 • Bager (trin 2)
 • Detailslagter med specialer
 • Ernæringsassistent (trin 2)
 • Gastronom (med specialer)
 • Industrislagter (med specialer)
 • Konditor (trin 2)
 • Social- og sundhedsuddannelsen (trin 2)
 • Tjener (trin 2)

Du kan således godt tage en HF fagpakke som fjernundervisning, når du har afsluttet 10. klasse, men for at opfylde adgangskravene til en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed skal du have en gymnasial uddannelse eller en af de ovenstående erhvervsuddannelser samt de specifikke fag og niveauer. Du kan desuden læse mere om kvote 1 og kvote 2 her.

Jeg håber, at dette hjælper dig videre. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

08 jan 2017
Kan man få SU til HF enkeltfag, når man er student?
Hej
Kan man godt få SU hvis man læser fjernundervisning i udlandet fx HF enkeltfag eller fagpakke selvom man har en STX uddannelse allerede?

Svar:

Hej Maria

Tak for din henvendelse. Det er desværre ikke muligt at få SU til HF enkeltfag, når du allerede har afsluttet en gymnasial uddannelse. Mangler du et bestemt fag eller niveau for at søge ind på en specifik uddannelse, kan det i stedet være en mulighed at tage gymnasial supplering (GSK). Her har du mulighed for SU, hvis du tager et af de korte intensive forløb med minimum 16 undervisningstimer om ugen. Du får dog ikke SU i eksamensperioden.

Læs mere om HF enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Jeg håber, at dette hjælper dig videre. Held og lykke.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

31 aug 2016
Kan man få udeboende SU til HF enkeltfag
Kan man få udeboende SU hvis man studere HF-enkeltfag mindst 23 timer i ugen? Og hvis ikke man kan, ved i så om der er et bestemt maximum beløb man kan få?

Svar:

Hej Josephine

Hvis du er 20 år eller derover samt har HF enkeltfag svarende til mindst 23 timer om ugen, har du mulighed for at få den udeboende SU sats svarende til 5941 kr før skat. For at være berettiget til denne skal du naturligvis være studieaktiv, udeboende og opfylde de generelle betingelser for at modtage SU.

Er du derimod 18 eller 19 år, kan du kun få udeboende SU sats til HF enkeltfag og andre ungdomsuddannelser med særlig dispensation. Har du denne vil du få en grundsats på 3811 kr før skat samt et tillæg, der er afhængig af dine forældres indkomst.

Du kan læse mere om reglerne i vores SU guide. For personlig vejledning anbefaler vi, at du kontakter SU-kontoret på det HF- og VUC center, hvor du vil følge dine enkeltfag.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk 


Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby