Kan jeg få SU til HF enkeltfag mens bosat i Spanien

10 jun 2013
SPØRGSMÅL
Hej.

Jeg tænkte på om det er muligt at få udeboende SU via fjernundervisning hvis man for en periode er bosat i udlandet? (jeg skal i en periode bo i Spanien, men jeg skal have taget nogle fag op fra HF for at komme ind på Uni til næste år).

Venlig hilsen Jens

Svar:

14 mar 2014

Hej Jens

Tak for din mail. Det kan som udgangspunkt godt lade sig gøre, at du tager enkeltfag via fjernundervisning for at forberede dig på din videregående uddannelse, mens du er i Spanien. Inden du tilmelder dig, er der dog nogle enkelte forhold, du skal tage højde for:

  • Du skal have min. 23 lektioner om ugen og være studieaktiv for at få SU
  • På fagene kan der være seminarer eller øvelser, der kræver tilstedeværelse
  • Eksamen på alle fag afholdes på skolen uanset sommer og vinter
På den baggrund vil jeg foreslå, at du tager fat i en studievejleder på det VUC - eller HF - center, hvor du gerne vil følge enkeltfagene og får mere at vide om, hvad der kan lade sig gøre og ikke lade sig gøre i netop din situation.
Held og lykke med det.
Mvh. Sofie, Studentum
Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide