Valg af kostskole i 10. klasse

26 maj 2013
SPØRGSMÅL
Hej.
Jeg er en pige på 15 år, som er igang med at færdigslutte 9.klasse. Jeg har i tankerne efter at have taget 10.klasse, at tage på kostskole. (Herlufsholm eller Sorø Akademi Kostskole). For mig, og mine forældre ligner de to kostskoler meget hinanden. Da jeg er en meget følsom pige, og nemt kan blive ked af det, ved jeg ikke om kostskole vil være for "hårdt" for mig? hvilke af de to kostskoler kan i anbefale mig? Tak på forhånd.

Svar:

27 maj 2013

Hej

Tak for din henvendelse. Vi har desværre ikke nogen erfaringer med studiemiljøet på hverken Herlufsholm eller Sorø Akademi Kostskole og kan derfor ikke anbefale den ene frem for den anden. Derfor vil jeg anbefale, at du sammen med dine forældre besøger de to skoler, så du kan opleve stemningen der og eventuelt tale med elever, der allerede går der. Det vil forhåbentligt give dig et indtryk af, om en af skolerne passer til dig. Et alternativ kan også være, at I undersøger, om der måske er en efterskole, der kunne være interessant for dig at gå på i 10. klasse.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide