Videreuddannelse som elektriker eller automatikfagtekniker

24 maj 2013
SPØRGSMÅL
Hej, jeg har kigget runt på hjemmesiden og har fundet to uddannelser, der interesserer mig, Automatik-fagteknikerlærling og elektriker. Jeg ved at Automatikfagtekn. arbejder mest med industrimaskiner, og elektriker med at insallere, ja, el. Men kan man videreuddanne sig i samme retning, hvad end man tager den ene eller den anden?

Svar:

27 maj 2013

Hej Jonatan

Tak for dit spørgsmål. Der er ganske rigtigt en væsentlig forskel mellem de to uddannelser, hvor du som automatikfagtekniker arbejder med maskiner, der styrer processerne i fx en elevator, industrimaskiner, rulletrapper og lignende, mens du som elektriker arbejder med installation og reparation af elektriske anlæg. Uanset hvilken af disse uddannelser, du tager, har du dog mulighed for at videreuddanne dig til:

  • Automationsteknolog
  • Energiteknolog
  • Installatør
  • IT teknolog
  • Eksport og teknologi (professionsbacheloruddannelse)

Derudover har du som automatikfagtekniker mulighed for at videreuddanne dig til driftsteknolog med speciale i offshore, mens du som elektriker også kan videreuddanne dig til miljøteknolog og bygningskonstruktør.

Der er således et væsentligt sammenfald mellem dine videreuddannelsesmuligheder uanset, hvilken en af uddannelserne du vælger. Jeg vil derfor anbefale, at du tager en snak med en studievejleder på den skole, hvor du gerne vil tage uddannelsen. Han eller hun vil helt sikkert kunne vejlede dig om, hvilken uddannelse der passer bedst til dine interesser og fremtidsplaner.

Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide