Uddannet lærer - Hvordan læser jeg til børnepsykolog?

07 maj 2013
SPØRGSMÅL
Jeg er uddannet lærer og kunne godt tænke mig at læse til børnepsykolog. Tæller min uddannelse for noget. Jeg blev uddannet i 2008.

Svar:

14 mar 2014

Hej Anne Marie

Tak for dit spørgsmål. Som lærer har du mulighed for at læse videre med en kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi, der giver dig en række specialiseringsmuligheder inden for det børnepsykologiske område. Du kan fx varetage særlige funktioner inden for PPR-området, arbejde som pædagogisk konsulent eller pædagogisk og psykologisk assistance inden for specialundervisningsområdet.

Uddannelsen tager to år, og du får titlen Cand.Pæd. Som professionsbachelor kan der dog være krav om suppleringsuddannelse forinden. Jeg vil derfor anbefale, at du tager fat i DPU - Aarhus Universitet, der udbyder uddannelsen i Aarhus og København.

Et alternativ kan være at læse psykologi på Københavns Universitet eller Aarhus Universitet. Du kan også læse en kombination af pædagogik og psykologi på RUC (Roskilde Universitets Center). Her vil det dog som udgangspunkt være begrænset, hvor meget merit du kan få for din læreruddannelse.

Held og lykke med det!

Mvh. Sofie, Studentum 

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide