Dansk su som udenlandsdansker

27 jan 2013
SPØRGSMÅL
Jeg er udenlandsdansker og ønsker at påbegynde en uddannelse i udlandet. Jeg har ikke nogen Dansk gymnasial uddannelse, men har en GED (General Education Diploma) fra USA som gør at jeg kan blive optaget på SU godkendte skoler og videregående uddannelser. Jeg har ikke styr på hvad mine rettigheder er I forbindelse med SU, som udenlands dansker. Vil jeg være I stand til at søge om SU på lige fod med danskere bosatte i Danmark?

Svar:

22 feb 2013

Hej 

Når du har fundet ud af, hvor du vil studere i udlandet og på hvilken skole, så kontakter du SU Styrelsen og høre, om denne skole er med på deres liste over skoler, hvor du kan tage su'en med. 

mvh Tina, Studentum. 

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide