Helle Hallundbæk, kontorfuldmægtig, Patent- og Varemærkestyrelsen

Helle er ansat som kontorfuldmægtig hos Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor hun primært beskæftiger sig med hele processen omkring patentansøgninger.

Patent- og Varemærkestyrelsen
Kontorfuldmægtig

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder i den afdeling, der hedder FSP (forretningssupport), og her sidder jeg primært med patentansøgninger. Når ansøgningen er sendt ind og betalt, behandler jeg den, så den er klar til at komme videre til vores patentafdeling. Jeg tager mig også af korrespondancen frem og tilbage mellem ansøgeren og de fageksperter, som vi har i organisationen. Jeg arbejder derfor meget tværfagligt, da jeg både har tæt kontakt med økonomiafdelingen, patentafdelingen og vores politik- og juraafdeling.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg kan rigtig godt lide, at der er et aspekt af at være problemløser. Det motiverer mig, at jeg kan være med til at finde løsninger på problemstillinger inden for alt fra IT til jura. I mit job er der aldrig en sag, der er ens, og det synes jeg er spændende og udfordrende. Selvom opgaven kan ligne noget, som man har set før, er der som regel altid en lille finurlighed, der gør, at den skiller sig ud. På den måde lærer man hele tiden noget nyt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er blevet undervist i vejledning, og det kan jeg mærke, at jeg bruger en del. Jeg skal kunne tilpasse min kommunikation alt efter, hvem jeg taler med. Nogle gange er det store virksomheder, andre gange er det Ole Opfinder, så der er det vigtigt, at man kan fornemme, hvordan man skal gribe situationen an og variere sin måde at formulere sig på.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Patent- og Varemærkestyrelsen?

Det er frihed under ansvar, gode udviklingsmuligheder og rigtigt godt samarbejde med de andre afdelinger i huset.

  • Hvorfor er Patent- og Varemærkestyrelsen en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg har stor respekt for, at man i Patent- og Varemærkestyrelsen er så god til at give nyuddannede en chance. Jeg synes også, at man bliver klædt godt på rent fagligt og hurtigt får ansvar for sine egne opgaver.

Jeg synes også, at her er gode udviklingsmuligheder. Hvis man har lyst til at prøve nye ting af er min erfaring, at det godt kan lade sig gøre. Her er desuden en høj grad af diversitet. Her er både folk, der har været her længe, og mange nye, som lige er kommet om bord. Til sidst vil jeg også fremhæve den høje faglighed, der er i huset. Det gør mig stolt at være en del af det.

Læs mere om Patent- og Varemærkestyrelsen

Mød andre kandidater fra Patent- og Varemærkestyrelsen


Annoncer