Sune Christian Lund, datateknikerelev, Patent- og Varemærkestyrelsen

Mød Sune, der er datateknikerelev hos Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor han bl.a. dykker ned i systemerne og er med på mange forskelligartede projekter.

Patent- og Varemærkestyrelsen
Datateknikerelev
 • Sune Christian Lund
 • 32 år
 • Ansat siden 2017
 • Studerer Datatekniker Infrastruktur på TEC Ballerup

 • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg startede som IT-supportelev, men er nu blevet datateknikerelev, så mine arbejdsopgaver har ændret sig en del, siden jeg startede. Nu er jeg en del af det, som vi i IT kalder ”second line”, hvor vi dykker lidt dybere ned i systemerne og er med på mange forskelligartede projekter. På trods af at jeg ikke længere sidder med direkte henvendelser fra resten af huset, har jeg stadig kontakt til mange samarbejdspartnere, så det er en balance, der passer mig godt.

 • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, det er spændende at blive kastet ud i nye projekter og lære nogle ellers ukendte områder af forretningen at kende. Vi arbejder ofte med systemer, som mange brugere er meget afhængige af, og her er det vigtigt, at vi holder tungen lige i munden. Det kan være udfordrende, når man selv skal finde løsningen på et problem, men når man ved, at man altid har kollegaer at sparre med, synes jeg, at det er helt i orden. Det lærer man meget af.

 • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

På uddannelsen lærer man en masse grundprincipper, som jeg kan overføre direkte til de opgaver, som jeg får her, så jeg synes, at jeg bruger min uddannelse hele tiden.

 • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Patent- og Varemærkestyrelsen?

  - Det er vigtigt for mig, at de systemer, som vi arbejder med, er af nyere dato, og at vi i det hele taget er ajour i forhold til software

  - Vi har meget fokus på IT-sikkerhed, og det synes jeg er et spændende felt at arbejde inden for og hele tiden have med i sine overvejelser, når man laver ændringer eller implementerer noget nyt

  - Her er et godt arbejdsmiljø, og vi sidder ikke bare inde på et mørkt kontor. Vi har et stærkt kollegaskab med en uformel omgangstone og kan sparre med hinanden

 • Hvorfor er Patent- og Varemærkestyrelsen en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg oplever, at man får en god forretningsforståelse i Patent- og Varemærkestyrelsen. Vi er en offentlig styrelse, men fordi vi er selvfinansierende, betyder det, at vi er afhængige af vores kunder og af at yde en ordentlig og rettidig service. Det synes jeg giver et unikt indblik i forretningsverdenen samtidig med, at her er en høj grad af fleksibilitet, så man selv har mulighed for at tilrettelægge sin dag.

Læs mere om Patent- og Varemærkestyrelsen

Mød andre kandidater fra Patent- og Varemærkestyrelsen


Annoncer