Vis studentum.dk som: Mobile
Hybrid events

Virtual event: Hvorfor vælge hybrid formatet?

Er der noget, vi har lært ved pandemi, nedlukning og restriktioner, så er det, at vi er nødt til at være fleksible og agile. I den forbindelse er virtuel undervisning og virtuelle events virkelig blevet en ting og noget, særligt uddannelsesudbydere er blevet bevidste om. Alternativet ville jo være at aflyse alt og vente til næste år - hvis restriktionerne altså tillod det til den tid. Men folk efterspørger nu at møde hinanden fysisk, og det er derfor vigtigt at kombinere det, de fleste allerede ved, og det, Covid-19 lockdown har lært os. Vi bør kombinere fysiske events og online events. Dette er også en fordel for dig som deltager.

Hvad er et hybrid event?

Et hybrid event kan defineres på forskellige måder, men der er i grove træk tale om et event, der kombinerer den fysiske tilstedeværelse med en virtuel begivenhed. Som deltager får man simpelthen valget: Vil du deltage fysisk, eller vil du oprette forbindelse og deltage via den aktuelle virtuelle event platform?

Denne mulighed gør det let og tilgængeligt for publikum, såvel som eventuelle talere at deltage i eventet - der skal nemlig ikke tænkes over transport, rejsetid og lignende. Du kender det måske selv - du finder et event, du synes lyder virkelig interessant. Men det finder sted i Jylland, og du er selv bosat på Sjælland - hvad er chancerne - sådan helt ærligt - for at du deltager i eventet? Nok ikke lige så store, som hvis det var lige rundt om hjørnet. Den risiko for udeblivelse elimineres ved hybrid events - her behøver du nemlig slet ikke tænke over transportudgifter og rejsetid. Du behøver nemlig ikke engang at forlade din hoveddør - du kan nemlig deltage direkte fra dit eget hjem. 

Hybrid events er også en fordel, hvis der for eksempel er en "gæste speaker" til det pågældende event. Vedkommende kommer måske fra England, Tyskland eller lignende, mens arrangementet altså finder sted i Danmark. Her kan vedkommende vælge at tage transporten, men skulle der gå noget galt under rejsen, har denne "taler" også mulighed for at deltage til eventet via den aktuelle virtuelle event platform, som vi snakkede om før. Eventuelle barrierer bliver simpelthen elimineret ved denne mulighed.

Pandemien har ændret, hvordan jobmesser, konferencer og lignende finder sted og har faktisk populariseret muligheden for at afholde arrangementer online, og det er derfor ikke noget, vi først skal til at “lære” nu. Dog har de lange nedlukninger, restriktioner og genåbningen af samfundet nu gjort, at en virksomhed drager stor fordel af at skifte til virtuelle eventplatforme og eventuelt lave et hybrid event. Folk efterspørger nemlig muligheden for at mødes fysisk igen, men de efterspørger også muligheden for fleksibilitet.

Virtual VS. Hybrid events

Det skaber stadig forvirring, hvordan et hybrid event adskiller sig fra en virtuel begivenhed. For hvad er forskellen egentlig, og bør man som virksomhed overveje at transformere nuværende virtual events til hybrid events?

Lad os se hvordan hybrid events adskiller sig fra virtuelle begivenheder.

Virtual events

Virtuelle begivenheder eller virtual events er begivenheder, der afholdes på en online event platform. Et virtuelt event, er en online begivenhed, der involverer mennesker, der interagerer i et virtuelt online miljø. Dette kan være nationalt såvel som globalt. En stor fordel er blandt andet, at online events er tidsbesparende og har færre rejseomkostninger.

Virtuelle events kan for eksempel være:

 • Webinarer
 • Livestreaming
 • Speaker sessions
 • Præsentationer
 • Messer
 • Åbent hus eller Åbne dage
 • Produktudstillinger og produktpræsentationer

Der findes desuden masser af gode, virtuelle værktøjer til at gøre mødet mere levende og interessant for deltagerne, nu hvor det er virtuelt. Der er for eksempel muligheder for at lave en virtuel opslagstavle, virtuelle whiteboard og andre kreative muligheder, der er med til at engagere og involvere i processen. 

Ved et virtuelt event er der også den fordel, at deltagerne har mulighed for at se indholdet online eller downloade det til senere brug - eller kombinere disse selvfølgelig.

Hybrid events

Hybrid events er - eller kan være - en kæmpe game-changer. Man får mulighed for at ses fysisk igen, og samtidig bevare fleksibiliteten ved online formatet. Her får man altså det bedste fra begge verdener, og får muligheden for at hoste begivenheden fysisk såvel som på en online platform. Det kan potentielt give flere deltagere, og flere deltagere, der hører budskabet, er jo ikke dårligt - vel?

Der er en lang række arrangementer, der egner sig til hybrid events. Blandt andet:

 • Møder
 • Messer
 • Seminarer
 • Konferencer
 • Åbent hus arrangementer
 • Kick-offs

Som deltager kan du blandt andet forvente følgende af hybrid events:

 • Fleksibiliteten til selv at vælge, om du vil deltage fysisk eller direkte fra dit eget hjem
 • Mulighed for at interagere med dem, der deltager fysisk samt selve arrangøren
 • Mulighed for at deltage i events, du måske ikke ellers ville deltage i grundet geografisk placering
 • Fred og ro til at lytte til de vigtige budskaber
 • Du sparer eventuelt rejseomkostninger

Du får muligvis ikke forplejning, hvis du deltager hjemmefra, men hey - din egen kaffe er nu heller ikke helt ringe, vel? Deltager du virtuelt, skal du derudover heller ikke tænke over, hvornår du holder små pauser. Og endnu et win - du behøver ikke tænke over, hvilket outfit du har på.

I en travl hverdag er det hybride format mere fleksibelt for elever og studerende såvel som medarbejdere, der har travlt.

Er det noget jeg skal være opmærksom på?

Når du deltager i et hybrid event, kan der være forskel på, hvad du oplever når du deltager fysisk kontra når du deltager online. Det kan være svært for planlæggeren at inddrage dig i lige så høj grad, når du deltager online.

Uanset hvad vil den fysiske deltager nemlig opleve stemningen på en anden måde end dig, der sidder bag skærmen. For at få den bedste oplevelse bør du derfor involvere og engagere dig i så høj grad, som det er muligt, som deltager.

Derudover skal du være opmærksom på, at ikke to hybrid events er ens. Der benyttes forskellige event platforme, og arrangørerne af eventet går til opgaven på hver sin måde. Har du derfor hørt om nogle, der har deltaget i et hybrid event, og fik tilsendt en lækker pakke med goodies og merchandise, må du ikke automatisk forvente, at det samme sker for dig.

Senest opdateret: 25 okt 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2021

Blomsterbinder: Få en kreativ og spændende hverdag

Drømmen om en fremtid i frisørfaget blev desværre knust for Tinna Bruun, men hun har nu taget hul på et nyt kreativt kapitel i sit liv. Med blomsterbinder uddannelsen fra JU Århus på CV’et og et fast job i en blomsterbutik har fremtiden fået nyt håb. 25-årige Tinna Bruun fra Stoholm har altid vidst, at hun ville være frisør og på den måde bruge sine hænder kreativt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 15-10-2020

Fotograf uddannelse: Sådan bliver du fotograf

Går du med en lille fotograf i maven? Nørder du allerede kompositioner, lyssætning og udstyr. Så er det måske på tide med et fotograf kursus der kan skubbe dig det sidste stykke, til at springe ud som fotograf. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning fra folkeskolelærer til gymnasielærer. Hvis du kan lide at arbejde med mennesker, motivere andre og formidle så skal du overveje en uddannelse inden for undervisning.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere