Virtual event: Hvorfor vælge hybrid formatet?

Er der noget, vi har lært med pandemi, nedlukning og restriktioner, så er det, at vi er nødt til at være fleksible og agile. I den forbindelse er virtuel undervisning og virtuelle events virkelig blevet en ting, og noget særligt uddannelsesudbydere er blevet bevidste om. 

Hybrid events

Er der noget, vi har lært ved pandemi, nedlukning og restriktioner, så er det, at vi er nødt til at være fleksible og agile. I den forbindelse er virtuel undervisning og virtuelle events virkelig blevet en ting og noget, særligt uddannelsesudbydere er blevet bevidste om. Alternativet ville jo være at aflyse alt og vente til næste år - hvis restriktionerne altså tillod det til den tid. Men folk efterspørger nu at møde hinanden fysisk, og det er derfor vigtigt at kombinere det, de fleste allerede ved, og det, Covid-19 lockdown har lært os. Vi bør kombinere fysiske events og online events. Dette er også en fordel for dig som deltager.

Hvad er et hybrid event?

Et hybrid event kan defineres på forskellige måder, men der er i grove træk tale om et event, der kombinerer den fysiske tilstedeværelse med en virtuel begivenhed. Som deltager får man simpelthen valget: Vil du deltage fysisk, eller vil du oprette forbindelse og deltage via den aktuelle virtuelle event platform?

Denne mulighed gør det let og tilgængeligt for publikum, såvel som eventuelle talere at deltage i eventet - der skal nemlig ikke tænkes over transport, rejsetid og lignende. Du kender det måske selv - du finder et event, du synes lyder virkelig interessant. Men det finder sted i Jylland, og du er selv bosat på Sjælland - hvad er chancerne - sådan helt ærligt - for at du deltager i eventet? Nok ikke lige så store, som hvis det var lige rundt om hjørnet. Den risiko for udeblivelse elimineres ved hybrid events - her behøver du nemlig slet ikke tænke over transportudgifter og rejsetid. Du behøver nemlig ikke engang at forlade din hoveddør - du kan nemlig deltage direkte fra dit eget hjem. 

Hybrid events er også en fordel, hvis der for eksempel er en "gæste speaker" til det pågældende event. Vedkommende kommer måske fra England, Tyskland eller lignende, mens arrangementet altså finder sted i Danmark. Her kan vedkommende vælge at tage transporten, men skulle der gå noget galt under rejsen, har denne "taler" også mulighed for at deltage til eventet via den aktuelle virtuelle event platform, som vi snakkede om før. Eventuelle barrierer bliver simpelthen elimineret ved denne mulighed.

Pandemien har ændret, hvordan jobmesser, konferencer og lignende finder sted og har faktisk populariseret muligheden for at afholde arrangementer online, og det er derfor ikke noget, vi først skal til at “lære” nu. Dog har de lange nedlukninger, restriktioner og genåbningen af samfundet nu gjort, at en virksomhed drager stor fordel af at skifte til virtuelle eventplatforme og eventuelt lave et hybrid event. Folk efterspørger nemlig muligheden for at mødes fysisk igen, men de efterspørger også muligheden for fleksibilitet.

Virtual VS. Hybrid events

Det skaber stadig forvirring, hvordan et hybrid event adskiller sig fra en virtuel begivenhed. For hvad er forskellen egentlig, og bør man som virksomhed overveje at transformere nuværende virtual events til hybrid events?

Lad os se hvordan hybrid events adskiller sig fra virtuelle begivenheder.

Virtual events

Virtuelle begivenheder eller virtual events er begivenheder, der afholdes på en online event platform. Et virtuelt event, er en online begivenhed, der involverer mennesker, der interagerer i et virtuelt online miljø. Dette kan være nationalt såvel som globalt. En stor fordel er blandt andet, at online events er tidsbesparende og har færre rejseomkostninger.

Virtuelle events kan for eksempel være:

  • Webinarer
  • Livestreaming
  • Speaker sessions
  • Præsentationer
  • Messer
  • Åbent hus eller Åbne dage
  • Produktudstillinger og produktpræsentationer

Der findes desuden masser af gode, virtuelle værktøjer til at gøre mødet mere levende og interessant for deltagerne, nu hvor det er virtuelt. Der er for eksempel muligheder for at lave en virtuel opslagstavle, virtuelle whiteboard og andre kreative muligheder, der er med til at engagere og involvere i processen. 

Ved et virtuelt event er der også den fordel, at deltagerne har mulighed for at se indholdet online eller downloade det til senere brug - eller kombinere disse selvfølgelig.

Hybrid events

Hybrid events er - eller kan være - en kæmpe game-changer. Man får mulighed for at ses fysisk igen, og samtidig bevare fleksibiliteten ved online formatet. Her får man altså det bedste fra begge verdener, og får muligheden for at hoste begivenheden fysisk såvel som på en online platform. Det kan potentielt give flere deltagere, og flere deltagere, der hører budskabet, er jo ikke dårligt - vel?

Der er en lang række arrangementer, der egner sig til hybrid events. Blandt andet:

  • Møder
  • Messer
  • Seminarer
  • Konferencer
  • Åbent hus arrangementer
  • Kick-offs

Som deltager kan du blandt andet forvente følgende af hybrid events:

  • Fleksibiliteten til selv at vælge, om du vil deltage fysisk eller direkte fra dit eget hjem
  • Mulighed for at interagere med dem, der deltager fysisk samt selve arrangøren
  • Mulighed for at deltage i events, du måske ikke ellers ville deltage i grundet geografisk placering
  • Fred og ro til at lytte til de vigtige budskaber
  • Du sparer eventuelt rejseomkostninger

Du får muligvis ikke forplejning, hvis du deltager hjemmefra, men hey - din egen kaffe er nu heller ikke helt ringe, vel? Deltager du virtuelt, skal du derudover heller ikke tænke over, hvornår du holder små pauser. Og endnu et win - du behøver ikke tænke over, hvilket outfit du har på.

I en travl hverdag er det hybride format mere fleksibelt for elever og studerende såvel som medarbejdere, der har travlt.

Er det noget jeg skal være opmærksom på?

Når du deltager i et hybrid event, kan der være forskel på, hvad du oplever når du deltager fysisk kontra når du deltager online. Det kan være svært for planlæggeren at inddrage dig i lige så høj grad, når du deltager online.

Uanset hvad vil den fysiske deltager nemlig opleve stemningen på en anden måde end dig, der sidder bag skærmen. For at få den bedste oplevelse bør du derfor involvere og engagere dig i så høj grad, som det er muligt, som deltager.

Derudover skal du være opmærksom på, at ikke to hybrid events er ens. Der benyttes forskellige event platforme, og arrangørerne af eventet går til opgaven på hver sin måde. Har du derfor hørt om nogle, der har deltaget i et hybrid event, og fik tilsendt en lækker pakke med goodies og merchandise, må du ikke automatisk forvente, at det samme sker for dig.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer