Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier
Bachelor i Kultur og Sprogmødestudier med Psykologi
uddannelse
  • Ida
  • Roskilde Universitet
  • Varighed: 3 år


Hvad handler uddannelsen om?

Det er en humanistisk bachelor, der på både mikro- og makroniveau giver indblik i processer og dynamikker i samfundet baseret på historiske, kulturelle, sociale og økonomiske betingelser. Den psykologiske del af uddannelsen er mere individorienteret, med fokus på individets kontekst i den verden vi lever i.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Uddannelsen hedder ”Humanistisk bachelor” og er derfor meget bred, hvilket tiltalte mig. Man specialiserer sig løbende, hvorfor jeg har valgt Kultur & Sprogmødestudier samt psykologi.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en kæmpe livsomvæltning, der giver utroligt mange erfaringer. Jeg er først ægte begyndt at nyde studielivet i sidste halvdel af min bachelor, da det ikke har været særlig nemt at lære at jonglere så mange bolde, som studielivet kræver.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen starter med et års basis, hvor du introduceres til humanismens interessefelter: kultur, historie, filosofi, videnskabsteori, psykologi, pædagogik, dansk/retorik. På tredje semester vælger du bachelor fag (fx mellem ovenstående, men der er mange flere), og dem specialiserer man sig i på resten af bacheloruddannelsen. På RUC er uddannelsen bygget op, så man hvert semester skriver et semesterprojekt tilsvarende 15 ECTS, hvilket er halvdelen af hvert semester. De resterende ECTS er fag. Så der er meget gruppearbejde.


Hvorfor valgte du Roskilde Universitet som uddannelsesinstitution?

De er mere nytænkende og alternative i måden at lave uddannelse på, hvilket jeg fandt spændende. På grund af de mange gruppeprojekter lærer man generelt, hvordan man samarbejder, kommunikerer og arbejder metodisk, hvilket er relevant for det senere arbejdsliv for de fleste.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Meget mindre skræmmende end jeg havde frygtet på en universitetsuddannelse.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Fleksibiliteten i at have få undervisningsdage
  • Autonomien for de studerende i selv at skabe de projekter vi vil arbejde med
  • Generelt nogle virkelig spændende fag jeg har haft, som har udvidet mit perspektiv på verden enormt meget


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Jeg har fra første dag ikke synes om at skulle pendle til Trekroner, men heldigvis er det max 2-3 gange om ugen, og slet ikke når man er i projektintensiv. Som mange andre synes jeg heller ikke gruppedannelsen på hvert semester er særlig sjovt, selvom det altid er gået nemmere end frygtet.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Først og fremmest vent med at studere til du er klar! Jeg var selv 25 da jeg startede på min bachelor, men der havde jeg også lyst. Og når lysten er der, så spring ud i det. Man har ingen chance for at finde ud af om uddannelsen er noget, før man prøver det.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Det mest konkrete jeg har tænkt er at jeg gerne vil arbejde som studievejleder eller i en form for rådgivning på et tidspunkt. Det kunne også være indenfor psykoterapi, men det kræver lidt mere uddannelse.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for kultur og sprogstudier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for kultur

Læs mere om Roskilde Universitet

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse

Alberte ønskede at starte på en uddannelse, hvor fokus var på det teoretiske aspekt frem for det praktiske. Efter at have taget en bachelor DMJX, der var meget praktisk var hun klar til at stikke hovedet i bøgerne og hun valgte derfor at starte på kandidaten i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Mød Alberte her!

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere