Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.




Bachelor i Kultur og Sprogmødestudier med Psykologi
uddannelse
  • Ida
  • Roskilde Universitet
  • Varighed: 3 år


Hvad handler uddannelsen om?

Det er en humanistisk bachelor, der på både mikro- og makroniveau giver indblik i processer og dynamikker i samfundet baseret på historiske, kulturelle, sociale og økonomiske betingelser. Den psykologiske del af uddannelsen er mere individorienteret, med fokus på individets kontekst i den verden vi lever i.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Uddannelsen hedder ”Humanistisk bachelor” og er derfor meget bred, hvilket tiltalte mig. Man specialiserer sig løbende, hvorfor jeg har valgt Kultur & Sprogmødestudier samt psykologi.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en kæmpe livsomvæltning, der giver utroligt mange erfaringer. Jeg er først ægte begyndt at nyde studielivet i sidste halvdel af min bachelor, da det ikke har været særlig nemt at lære at jonglere så mange bolde, som studielivet kræver.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen starter med et års basis, hvor du introduceres til humanismens interessefelter: kultur, historie, filosofi, videnskabsteori, psykologi, pædagogik, dansk/retorik. På tredje semester vælger du bachelor fag (fx mellem ovenstående, men der er mange flere), og dem specialiserer man sig i på resten af bacheloruddannelsen. På RUC er uddannelsen bygget op, så man hvert semester skriver et semesterprojekt tilsvarende 15 ECTS, hvilket er halvdelen af hvert semester. De resterende ECTS er fag. Så der er meget gruppearbejde.


Hvorfor valgte du Roskilde Universitet som uddannelsesinstitution?

De er mere nytænkende og alternative i måden at lave uddannelse på, hvilket jeg fandt spændende. På grund af de mange gruppeprojekter lærer man generelt, hvordan man samarbejder, kommunikerer og arbejder metodisk, hvilket er relevant for det senere arbejdsliv for de fleste.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Meget mindre skræmmende end jeg havde frygtet på en universitetsuddannelse.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Fleksibiliteten i at have få undervisningsdage
  • Autonomien for de studerende i selv at skabe de projekter vi vil arbejde med
  • Generelt nogle virkelig spændende fag jeg har haft, som har udvidet mit perspektiv på verden enormt meget


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Jeg har fra første dag ikke synes om at skulle pendle til Trekroner, men heldigvis er det max 2-3 gange om ugen, og slet ikke når man er i projektintensiv. Som mange andre synes jeg heller ikke gruppedannelsen på hvert semester er særlig sjovt, selvom det altid er gået nemmere end frygtet.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Først og fremmest vent med at studere til du er klar! Jeg var selv 25 da jeg startede på min bachelor, men der havde jeg også lyst. Og når lysten er der, så spring ud i det. Man har ingen chance for at finde ud af om uddannelsen er noget, før man prøver det.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Det mest konkrete jeg har tænkt er at jeg gerne vil arbejde som studievejleder eller i en form for rådgivning på et tidspunkt. Det kunne også være indenfor psykoterapi, men det kræver lidt mere uddannelse.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for kultur og sprogstudier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for kultur

Læs mere om Roskilde Universitet


Annoncer