Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier
Bachelor i Kultur og Sprogmødestudier med Psykologi
uddannelse
  • Ida
  • Roskilde Universitet
  • Varighed: 3 år


Hvad handler uddannelsen om?

Det er en humanistisk bachelor, der på både mikro- og makroniveau giver indblik i processer og dynamikker i samfundet baseret på historiske, kulturelle, sociale og økonomiske betingelser. Den psykologiske del af uddannelsen er mere individorienteret, med fokus på individets kontekst i den verden vi lever i.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Uddannelsen hedder ”Humanistisk bachelor” og er derfor meget bred, hvilket tiltalte mig. Man specialiserer sig løbende, hvorfor jeg har valgt Kultur & Sprogmødestudier samt psykologi.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en kæmpe livsomvæltning, der giver utroligt mange erfaringer. Jeg er først ægte begyndt at nyde studielivet i sidste halvdel af min bachelor, da det ikke har været særlig nemt at lære at jonglere så mange bolde, som studielivet kræver.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen starter med et års basis, hvor du introduceres til humanismens interessefelter: kultur, historie, filosofi, videnskabsteori, psykologi, pædagogik, dansk/retorik. På tredje semester vælger du bachelor fag (fx mellem ovenstående, men der er mange flere), og dem specialiserer man sig i på resten af bacheloruddannelsen. På RUC er uddannelsen bygget op, så man hvert semester skriver et semesterprojekt tilsvarende 15 ECTS, hvilket er halvdelen af hvert semester. De resterende ECTS er fag. Så der er meget gruppearbejde.


Hvorfor valgte du Roskilde Universitet som uddannelsesinstitution?

De er mere nytænkende og alternative i måden at lave uddannelse på, hvilket jeg fandt spændende. På grund af de mange gruppeprojekter lærer man generelt, hvordan man samarbejder, kommunikerer og arbejder metodisk, hvilket er relevant for det senere arbejdsliv for de fleste.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Meget mindre skræmmende end jeg havde frygtet på en universitetsuddannelse.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Fleksibiliteten i at have få undervisningsdage
  • Autonomien for de studerende i selv at skabe de projekter vi vil arbejde med
  • Generelt nogle virkelig spændende fag jeg har haft, som har udvidet mit perspektiv på verden enormt meget


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Jeg har fra første dag ikke synes om at skulle pendle til Trekroner, men heldigvis er det max 2-3 gange om ugen, og slet ikke når man er i projektintensiv. Som mange andre synes jeg heller ikke gruppedannelsen på hvert semester er særlig sjovt, selvom det altid er gået nemmere end frygtet.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Først og fremmest vent med at studere til du er klar! Jeg var selv 25 da jeg startede på min bachelor, men der havde jeg også lyst. Og når lysten er der, så spring ud i det. Man har ingen chance for at finde ud af om uddannelsen er noget, før man prøver det.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Det mest konkrete jeg har tænkt er at jeg gerne vil arbejde som studievejleder eller i en form for rådgivning på et tidspunkt. Det kunne også være indenfor psykoterapi, men det kræver lidt mere uddannelse.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for kultur og sprogstudier? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for kultur

Læs mere om Roskilde Universitet

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Handicappede studerende - studiet kræver planlægning

Hvordan er det i virkeligheden at studere, når man har et fysisk handicap? Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Sådan bliver du kriminaltekniker

Har du sans for detaljer og flar for at kæde ting sammen? Med en uddannelse indenfor politiet kan du uddanne dig til kriminaltekniker og dermed være med til at løse både store og små kriminalgåder. Læs mere om mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Sådan bliver du radiograf

Trives du i den tætte kontakt med mennesker, og vil du gerne have en højteknologisk og specialiseret uddannelse? Så er uddannelsen til radiograf måske det rigtige for dig? Læs mere om dine muligheder for at blive radiograf i vores karriereguide

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs mere om højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2021

Guide: Sådan kommer du ind på din drømme kandidatuddannelse

Skal du til at søge ind på en kandidatuddannelse? Så er kan denne guide måske hjælpe dig igennem processen!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Virtual event: Hvorfor vælge hybrid formatet?

Er der noget, vi har lært med pandemi, nedlukning og restriktioner, så er det, at vi er nødt til at være fleksible og agile. I den forbindelse er virtuel undervisning og virtuelle events virkelig blevet en ting, og noget særligt uddannelsesudbydere er blevet bevidste om. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver man civilingeniør?

Vil du være med til at træffe store valg der påvirker fremtiden og skabe løsninger samfundet har brug for? Som civilingeniør løser du tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger inden for alt fra udvikling, bygningskonstruktioner, IT til nanoteknologi. 

Læs mere