Vis studentum.dk som: Mobile

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

HR

Har du svært ved at finde ud af, hvilke kompetencer virksomhederne kigger efter, når de ansætter nyuddannede? Som nyuddannet har man ikke nødvendigvis en masse erfaring at byde ind med, men det betyder ikke, at man ikke har de kompetencer, der bliver efterspurgt.

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede. Svarene kommer selvfølgelig meget an på, hvilket felt man bevæger sig i, men noget af det der bliver lagt særlig vægt på er: Evnen til at samarbejde, være nysgerrig og skabe gode personlige relationer. Derudover bliver nøgleord som digitale kompetencer og omstillingsevne også nævnt som vigtige.

Har du brug for inspiration til jobansøgningen, bør du læse med her, hvor du kan finde uddybende svar på, hvad HR-direktøren fra Danske Bank, DEAS A/S, Nobia Denmark A/S og Region Syddanmark efterspørger når de leder efter nyuddannede medarbejdere.

DanskeBank

”I Danske Bank ansætter vi mange nyuddannede og fra vidt forskellige studieretninger. Økonomi, IT, innovation og kommunikation er bare nogle af de faglige kompetencer, vi har behov for.

Uanset hvilken studieretning, vi rekrutterer fra, ser vi især på, om den enkelte har en ambition om at levere exceptionelle kundeoplevelser. Det gælder, uanset om man har direkte kundekontakt eller arbejder i en stabsfunktion.

Andre vigtige fællesnævnere handler om samarbejde, internationalt udsyn og ikke mindst omstillingsevne. Der sker enorme forandringer i den finansielle sektor i disse år.

Det kan fx handle om nye forventninger hos kunderne, stigende digitalisering og øgede regulatoriske krav fra myndighederne. Hvis vi skal lykkes med vores ambition for fremtiden, er det afgørende, at vi har medarbejdere, der er nysgerrige og fokuserede på hele tiden at forny sig selv og Danske Bank, så vi kan være et skridt eller flere foran de forandringer i verden omkring os.”

Er du interessert i en karriere i Danske Bank? Så læs mere her.  

Henriette Fenger Ellekrog er HR Direktør i Danske Bank.

DEAS

"Måden vi arbejder på, kommunikerer på og generelt begår os på i arbejdslivet vil blive ved med at ændre sig, ikke mindst fordi teknologien påvirker os som mennesker og medarbejdere. Vi skal udvikle, træne, forny og udfordre os selv, så vores adfærd og den digitale udvikling understøtter hinanden – sådan er det også i DEAS, som har en ambitiøs digital strategi. Vi tror på, at tilfredse medarbejdere er forudsætningen for vores evne til at skabe værdi.

Derfor efterspørger vi også en række personlige kompetencer hos nye medarbejdere:

• Nysgerrighed. Du skal evne og have viljen til at forstå nyt. Du skal fx proaktivt opsøge ny viden, have lyst til at omgås andre faggrupper og påtage dig opgaver, som er anderledes fra dem, du normalt sidder med.
• Relationsskaber. Du skal opsøge og bygge gode relationer. Det handler om at skabe og bevare et netværk af relationer, der kan give indsigt og modspil, og om at kunne trække på diversitet igennem sine relationer.
• Empati og medfølelse. Du skal evne at sætte dig ind i andres sted. Du skal være åben og lyttende for at forstå, hvordan andre oplever deres virkelighed. Det kan guide dig til at skabe engagement og respekt om dine budskaber.”

Birgitte Pihl Ahrbom er HR Direktør i DEAS A/S.

NOBIA

“Nobia I Danmark – inspiring kitchens by inspiring people!

Når vi i Nobia i Danmark (HTH, Invita og Unoform) leder efter nye dygtige talenter til vores virksomhed kigger vi efter den rette personlighed til den virksomhedskultur vi ønsker at være kendt for, samt selvfølgelig de rette kompetencer til den aktuelle position. Her spiller både den rette uddannelse med et rimeligt karakterniveau, samt relevant erfaring fra f.eks. studiejobs en væsentlig rolle i adgangsbilletten til en samtale.

Noget af det, der i stigende grad er væsentligt for os, er den digitale kompetence, det at kunne tænke de nye digitale muligheder ind i vores hverdag til glæde og gavn for vores kunder og os selv.

Endelig er det meget vigtigt for os, at man har en stærk samarbejdsevne, hvormed vi sammen – på tværs af geografi, faglighed og holdninger -  kan opnå stærkere løsninger end vi kan gøre individuelt.

Man skal således udstråle lysten og evnen til at omsætte kompleks teoretisk viden til enkle brugbare løsninger for virksomheden og vores kunder.

Evnen til at tilegne sig ny viden hurtigt og omsætte det til praksis samt arbejde selvstændigt og tage ansvar er noget af det vi især vægter højt hos vores medarbejdere."

Er du interesseret i at vide mere om vores virksomhed så følg os på hjemmesiden www.hth.dk 

Charlotte Kruse HR Direktør i Nobia Denmark A/S.

”Vi har brug for mange forskellige kompetencer til de forskellige typer stillinger, men fælles er, at vi lægger vægt på en høj faglighed indenfor det område, de nyuddannede ansættes i. Det er dog ligeså vigtigt, at de er villige til at udvikle deres faglighed og lære af de mere erfarne kolleger.

De nyuddannede skal være optagede af, hvordan de overfører det, de har lært på studiet til en konkret arbejdssituation. For eksempel vil en typisk arbejdsopgave hos os være at skrive et notat til beslutningstagere eller et referat fra et møde. Men det er et håndværk, der skal læres, og samtidig kræver det forståelse for konteksten – altså at kunne omsætte den faglige viden til dagligdagen.

Når vi ansætter nyuddannede, ser vi meget på de personlige egenskaber. Karakterer betyder ikke alt, og det er et plus at have deltaget i aktiviteter udenfor studiet, for eksempel foreningsarbejde eller frivilligt arbejde. Vi kigger også på, om man har noget med i rygsækken, som er relevant for det job, man søger. Det kan eksempelvis være erfaringer fra studiejob.

Når det er sagt, så er vores generelle forventninger til nyuddannede de samme som til alle andre medarbejdere: At de er motiverede, engagerede og interesserede i at udvikle sig og lære nyt.”

Se, hvad vi tilbyder studerende og nyuddannede akademikere i Region Syddanmark

Lene Borregaard er HR-direktør i Region Syddanmark.

Senest opdateret: 06 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan laver du det perfekte CV

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Fordele ved medlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 04-02-2018

Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du et studiejob? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din jobansøgning, når jagten går ind på det gode studiejob.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser - Fra robotter til 3D-printet gourmetmad

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 22-05-2019

Danmarks bedste uddannelsesmulighed!

Er du lige blevet færdig med gymnasiet, og har du allerede nu ambitiøse karrieredrømme? Så kan det godt betale sig at bruge dit sabbatår på at blive fagligt dygtig.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Boost din iværksætterdrøm

Dét at blive og være iværksætter kan være en lang og hård kamp. Derfor har vi spurgt tre flyvende start-ups; HOLD, Hooves og Hoodee, hvad det er de kan, deres udfordringer og drømme for fremtiden.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv