Vis studentum.dk som: Mobile

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

HR

Har du svært ved at finde ud af, hvilke kompetencer virksomhederne kigger efter, når de ansætter nyuddannede? Som nyuddannet har man ikke nødvendigvis en masse erfaring at byde ind med, men det betyder ikke, at man ikke har de kompetencer, der bliver efterspurgt.

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede. Svarene kommer selvfølgelig meget an på, hvilket felt man bevæger sig i, men noget af det der bliver lagt særlig vægt på er: Evnen til at samarbejde, være nysgerrig og skabe gode personlige relationer. Derudover bliver nøgleord som digitale kompetencer og omstillingsevne også nævnt som vigtige.

Har du brug for inspiration til jobansøgningen, bør du læse med her, hvor du kan finde uddybende svar på, hvad HR-direktøren fra Danske Bank, DEAS A/S, Nobia Denmark A/S og Region Syddanmark efterspørger når de leder efter nyuddannede medarbejdere.

DanskeBank

”I Danske Bank ansætter vi mange nyuddannede og fra vidt forskellige studieretninger. Økonomi, IT, innovation og kommunikation er bare nogle af de faglige kompetencer, vi har behov for.

Uanset hvilken studieretning, vi rekrutterer fra, ser vi især på, om den enkelte har en ambition om at levere exceptionelle kundeoplevelser. Det gælder, uanset om man har direkte kundekontakt eller arbejder i en stabsfunktion.

Andre vigtige fællesnævnere handler om samarbejde, internationalt udsyn og ikke mindst omstillingsevne. Der sker enorme forandringer i den finansielle sektor i disse år.

Det kan fx handle om nye forventninger hos kunderne, stigende digitalisering og øgede regulatoriske krav fra myndighederne. Hvis vi skal lykkes med vores ambition for fremtiden, er det afgørende, at vi har medarbejdere, der er nysgerrige og fokuserede på hele tiden at forny sig selv og Danske Bank, så vi kan være et skridt eller flere foran de forandringer i verden omkring os.”

Er du interessert i en karriere i Danske Bank? Så læs mere her.  

Henriette Fenger Ellekrog er HR Direktør i Danske Bank.

DEAS

"Måden vi arbejder på, kommunikerer på og generelt begår os på i arbejdslivet vil blive ved med at ændre sig, ikke mindst fordi teknologien påvirker os som mennesker og medarbejdere. Vi skal udvikle, træne, forny og udfordre os selv, så vores adfærd og den digitale udvikling understøtter hinanden – sådan er det også i DEAS, som har en ambitiøs digital strategi. Vi tror på, at tilfredse medarbejdere er forudsætningen for vores evne til at skabe værdi.

Derfor efterspørger vi også en række personlige kompetencer hos nye medarbejdere:

• Nysgerrighed. Du skal evne og have viljen til at forstå nyt. Du skal fx proaktivt opsøge ny viden, have lyst til at omgås andre faggrupper og påtage dig opgaver, som er anderledes fra dem, du normalt sidder med.
• Relationsskaber. Du skal opsøge og bygge gode relationer. Det handler om at skabe og bevare et netværk af relationer, der kan give indsigt og modspil, og om at kunne trække på diversitet igennem sine relationer.
• Empati og medfølelse. Du skal evne at sætte dig ind i andres sted. Du skal være åben og lyttende for at forstå, hvordan andre oplever deres virkelighed. Det kan guide dig til at skabe engagement og respekt om dine budskaber.”

Birgitte Pihl Ahrbom er HR Direktør i DEAS A/S.

NOBIA

“Nobia I Danmark – inspiring kitchens by inspiring people!

Når vi i Nobia i Danmark (HTH, Invita og Unoform) leder efter nye dygtige talenter til vores virksomhed kigger vi efter den rette personlighed til den virksomhedskultur vi ønsker at være kendt for, samt selvfølgelig de rette kompetencer til den aktuelle position. Her spiller både den rette uddannelse med et rimeligt karakterniveau, samt relevant erfaring fra f.eks. studiejobs en væsentlig rolle i adgangsbilletten til en samtale.

Noget af det, der i stigende grad er væsentligt for os, er den digitale kompetence, det at kunne tænke de nye digitale muligheder ind i vores hverdag til glæde og gavn for vores kunder og os selv.

Endelig er det meget vigtigt for os, at man har en stærk samarbejdsevne, hvormed vi sammen – på tværs af geografi, faglighed og holdninger -  kan opnå stærkere løsninger end vi kan gøre individuelt.

Man skal således udstråle lysten og evnen til at omsætte kompleks teoretisk viden til enkle brugbare løsninger for virksomheden og vores kunder.

Evnen til at tilegne sig ny viden hurtigt og omsætte det til praksis samt arbejde selvstændigt og tage ansvar er noget af det vi især vægter højt hos vores medarbejdere."

Er du interesseret i at vide mere om vores virksomhed så følg os på hjemmesiden www.hth.dk 

Charlotte Kruse HR Direktør i Nobia Denmark A/S.

”Vi har brug for mange forskellige kompetencer til de forskellige typer stillinger, men fælles er, at vi lægger vægt på en høj faglighed indenfor det område, de nyuddannede ansættes i. Det er dog ligeså vigtigt, at de er villige til at udvikle deres faglighed og lære af de mere erfarne kolleger.

De nyuddannede skal være optagede af, hvordan de overfører det, de har lært på studiet til en konkret arbejdssituation. For eksempel vil en typisk arbejdsopgave hos os være at skrive et notat til beslutningstagere eller et referat fra et møde. Men det er et håndværk, der skal læres, og samtidig kræver det forståelse for konteksten – altså at kunne omsætte den faglige viden til dagligdagen.

Når vi ansætter nyuddannede, ser vi meget på de personlige egenskaber. Karakterer betyder ikke alt, og det er et plus at have deltaget i aktiviteter udenfor studiet, for eksempel foreningsarbejde eller frivilligt arbejde. Vi kigger også på, om man har noget med i rygsækken, som er relevant for det job, man søger. Det kan eksempelvis være erfaringer fra studiejob.

Når det er sagt, så er vores generelle forventninger til nyuddannede de samme som til alle andre medarbejdere: At de er motiverede, engagerede og interesserede i at udvikle sig og lære nyt.”

Se, hvad vi tilbyder studerende og nyuddannede akademikere i Region Syddanmark

Lene Borregaard er HR-direktør i Region Syddanmark.

Senest opdateret: 06 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-05-2019

Danmarks bedste uddannelsesmulighed!

Er du lige blevet færdig med gymnasiet, og har du allerede nu ambitiøse karrieredrømme? Så kan det godt betale sig at bruge dit sabbatår på at blive fagligt dygtig.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Der er mange fordele ved at deltage i Case Competitions. Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions og blive klogere på, hvorfor du bør overveje at tilmelde dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Skriv et godt kronologisk CV - se et eksempel her

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Studiemedlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 03-10-2019

Sådan arbejder du med dit talent

Virksomheder og ledere efterspørger i dag de dygtigste talenter. De vil rekruttere de bedste i branchen. Hvis du skal skille dig ud og gøre dig selv attraktiv, er det derfor vigtigt, at du finder frem til dine kernekompetencer og bliver opmærksom på dit talent.  Søren Freund er konsulent hos FridayCPH, der beskæftiger sig med talentudvikling.
Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

10 ting du kan gøre, for at få dit CV helt op i gear

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Mentor - Det perfekte studiejob/Det ideelle studjob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2021

Rikke Larsen, Distriktchef, Circle K

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver? Mine primære arbejdsopgaver indebærer økonomi, drift, salg og vigtigst af alt – ledelse, træning og udvikling af butikschefer og medarbejdere. I tæt samarbejde med butikscheferne, analyserer og gennemgår jeg kontinuerligt vigtige nøgletal og KPI’er med dem.
Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2021

Find den rigtige karrierevej for dig - 8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej!

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere , derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguide

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide