Vis studentum.dk som: Mobile

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

HR

Har du svært ved at finde ud af, hvilke kompetencer virksomhederne kigger efter, når de ansætter nyuddannede? Som nyuddannet har man ikke nødvendigvis en masse erfaring at byde ind med, men det betyder ikke, at man ikke har de kompetencer, der bliver efterspurgt.

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede. Svarene kommer selvfølgelig meget an på, hvilket felt man bevæger sig i, men noget af det der bliver lagt særlig vægt på er: Evnen til at samarbejde, være nysgerrig og skabe gode personlige relationer. Derudover bliver nøgleord som digitale kompetencer og omstillingsevne også nævnt som vigtige.

Har du brug for inspiration til jobansøgningen, bør du læse med her, hvor du kan finde uddybende svar på, hvad HR-direktøren fra Danske Bank, DEAS A/S, Nobia Denmark A/S og Region Syddanmark efterspørger når de leder efter nyuddannede medarbejdere.

DanskeBank

”I Danske Bank ansætter vi mange nyuddannede og fra vidt forskellige studieretninger. Økonomi, IT, innovation og kommunikation er bare nogle af de faglige kompetencer, vi har behov for.

Uanset hvilken studieretning, vi rekrutterer fra, ser vi især på, om den enkelte har en ambition om at levere exceptionelle kundeoplevelser. Det gælder, uanset om man har direkte kundekontakt eller arbejder i en stabsfunktion.

Andre vigtige fællesnævnere handler om samarbejde, internationalt udsyn og ikke mindst omstillingsevne. Der sker enorme forandringer i den finansielle sektor i disse år.

Det kan fx handle om nye forventninger hos kunderne, stigende digitalisering og øgede regulatoriske krav fra myndighederne. Hvis vi skal lykkes med vores ambition for fremtiden, er det afgørende, at vi har medarbejdere, der er nysgerrige og fokuserede på hele tiden at forny sig selv og Danske Bank, så vi kan være et skridt eller flere foran de forandringer i verden omkring os.”

Er du interessert i en karriere i Danske Bank? Så læs mere her.  

Henriette Fenger Ellekrog er HR Direktør i Danske Bank.

DEAS

"Måden vi arbejder på, kommunikerer på og generelt begår os på i arbejdslivet vil blive ved med at ændre sig, ikke mindst fordi teknologien påvirker os som mennesker og medarbejdere. Vi skal udvikle, træne, forny og udfordre os selv, så vores adfærd og den digitale udvikling understøtter hinanden – sådan er det også i DEAS, som har en ambitiøs digital strategi. Vi tror på, at tilfredse medarbejdere er forudsætningen for vores evne til at skabe værdi.

Derfor efterspørger vi også en række personlige kompetencer hos nye medarbejdere:

• Nysgerrighed. Du skal evne og have viljen til at forstå nyt. Du skal fx proaktivt opsøge ny viden, have lyst til at omgås andre faggrupper og påtage dig opgaver, som er anderledes fra dem, du normalt sidder med.
• Relationsskaber. Du skal opsøge og bygge gode relationer. Det handler om at skabe og bevare et netværk af relationer, der kan give indsigt og modspil, og om at kunne trække på diversitet igennem sine relationer.
• Empati og medfølelse. Du skal evne at sætte dig ind i andres sted. Du skal være åben og lyttende for at forstå, hvordan andre oplever deres virkelighed. Det kan guide dig til at skabe engagement og respekt om dine budskaber.”

Birgitte Pihl Ahrbom er HR Direktør i DEAS A/S.

NOBIA

“Nobia I Danmark – inspiring kitchens by inspiring people!

Når vi i Nobia i Danmark (HTH, Invita og Unoform) leder efter nye dygtige talenter til vores virksomhed kigger vi efter den rette personlighed til den virksomhedskultur vi ønsker at være kendt for, samt selvfølgelig de rette kompetencer til den aktuelle position. Her spiller både den rette uddannelse med et rimeligt karakterniveau, samt relevant erfaring fra f.eks. studiejobs en væsentlig rolle i adgangsbilletten til en samtale.

Noget af det, der i stigende grad er væsentligt for os, er den digitale kompetence, det at kunne tænke de nye digitale muligheder ind i vores hverdag til glæde og gavn for vores kunder og os selv.

Endelig er det meget vigtigt for os, at man har en stærk samarbejdsevne, hvormed vi sammen – på tværs af geografi, faglighed og holdninger -  kan opnå stærkere løsninger end vi kan gøre individuelt.

Man skal således udstråle lysten og evnen til at omsætte kompleks teoretisk viden til enkle brugbare løsninger for virksomheden og vores kunder.

Evnen til at tilegne sig ny viden hurtigt og omsætte det til praksis samt arbejde selvstændigt og tage ansvar er noget af det vi især vægter højt hos vores medarbejdere."

Er du interesseret i at vide mere om vores virksomhed så følg os på hjemmesiden www.hth.dk 

Charlotte Kruse HR Direktør i Nobia Denmark A/S.

”Vi har brug for mange forskellige kompetencer til de forskellige typer stillinger, men fælles er, at vi lægger vægt på en høj faglighed indenfor det område, de nyuddannede ansættes i. Det er dog ligeså vigtigt, at de er villige til at udvikle deres faglighed og lære af de mere erfarne kolleger.

De nyuddannede skal være optagede af, hvordan de overfører det, de har lært på studiet til en konkret arbejdssituation. For eksempel vil en typisk arbejdsopgave hos os være at skrive et notat til beslutningstagere eller et referat fra et møde. Men det er et håndværk, der skal læres, og samtidig kræver det forståelse for konteksten – altså at kunne omsætte den faglige viden til dagligdagen.

Når vi ansætter nyuddannede, ser vi meget på de personlige egenskaber. Karakterer betyder ikke alt, og det er et plus at have deltaget i aktiviteter udenfor studiet, for eksempel foreningsarbejde eller frivilligt arbejde. Vi kigger også på, om man har noget med i rygsækken, som er relevant for det job, man søger. Det kan eksempelvis være erfaringer fra studiejob.

Når det er sagt, så er vores generelle forventninger til nyuddannede de samme som til alle andre medarbejdere: At de er motiverede, engagerede og interesserede i at udvikle sig og lære nyt.”

Se, hvad vi tilbyder studerende og nyuddannede akademikere i Region Syddanmark

Lene Borregaard er HR-direktør i Region Syddanmark.

Senest opdateret: 06 okt 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2019

Den ultimative guide til Case Competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 22-05-2019

Danmarks bedste uddannelsesmulighed!

Er du lige blevet færdig med gymnasiet, og har du allerede nu ambitiøse karrieredrømme? Så kan det godt betale sig at bruge dit sabbatår på at blive fagligt dygtig.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Boost din iværksætterdrøm

Dét at blive og være iværksætter kan være en lang og hård kamp. Derfor har vi spurgt tre flyvende start-ups; HOLD, Hooves og Hoodee, hvad det er de kan, deres udfordringer og drømme for fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan laver du det perfekte CV

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Hjælp til fagforening og a-kasse hos Frie Funktionærer

Når du er færdiguddannet, og måske er så uheldig ikke at få et job med det samme, er der hjælp at hente hos a-kasserne. Hvis du altså har meldt dig ind i tide. Læs med her, hvor Studentum Danmark, i samarbejde med Frie Funktionærer, guider dig igennem a-kasse- og fagforeningsjunglen.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Bliv klar til din karriere med et udenlandsophold

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-02-2018

Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du et studiejob? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din jobansøgning, når jagten går ind på det gode studiejob.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguides

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Fordele ved medlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby