Videregående uddannelse i USA - Oplev Amerika

Oplev USA igennem din videregående uddannelse

Har du også altid drømt om at leve collegelivet ligesom på film? Så tag din videregående uddannelse i USA og få dig en oplevelse for livet. Det vil give dig en stor kulturel forståelse for landet og give dig fantastiske fremtidsmuligheder og et bredt internationalt netværk.
Viser 1-20 af 575
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 575
1
2
3
4
...
29

Udlev dit studieliv i USA, the land of endless possibilities

Vil du opleve hverdagen på et amerikansk college, hvor du er din egen hovedperson i ’The American Dream’? Så skal du tage din videregående uddannelse i mulighedernes land. Du kan bo i New York, byen der aldrig sover, eller i din fritid tage på country festival i cowboy støvler i Texas.  Du kan også studere i LA og tage en morgendukkert på stranden I Malibu inden skole. Mulighederne for dig er uendelige, og de vil helt sikkert medbringe unikke karrieremuligheder, venner fra hele verden og et engelsk sprog, som sidder på rygraden.

flags

Hvorfor vælge at studere i USA?

USA er mulighedernes land, hvor du kan tage ja-hatten på og blive taget med storm af landet og dets befolkning. På din videregående uddannelse i USA vil du blive inddraget i den amerikanske kultur og dets værdier. Du vil samtidig modtage kvalitetsfyldt undervisning, og danne dig et stort internationalt netværk ved siden af skolen. Amerikanerne er utrolig imødekommende og hjælpsomme. Mulighederne for dig er uendelige, og din fremtid vil helt sikkert medbringe unikke karrieremuligheder, venner fra hele verden og et engelsk sprog, som kommer til at sidde på rygraden.

Det amerikanske uddannelsessystems opbygning

Du kan frit vælge imellem alle uddannelsesinstitutioner i hele USA. Varigheden af dit ophold kan variere helt fra 3 måneder, som er et semester, også til hele uddannelsen, hvis det er det du ønsker.

Du kan i USA tage en provisions bachelor på et Community College. Dette er et 2 år fuldtidsstudie. Ellers kan du tage en hel eller et led i din bachelor, hvilket i USA vil vare fra 3 måneder eller 4 – 5 år. Ud over det kan du udvide din uddannelse med en kandidat, hvilket tager to år. Her er der også mulighed for udveksling.

Det amerikanske skolesystem er meget mere autoritært end det danske som vi er vokset op i. Når der tales til almindelige lærere henvises der altid til at omtale dem ved efternavn med Mr. Eller Ms. foran. På bachelor niveau omtales professorerne som doktor før deres efternavn og ikke Mr. eller Ms. Dette er en anderkendelse af deres akademiske niveau, og kulturelt er dét at bruge efternavnet med doktor, Mr. Eller Ms. foran et tegn på respekt over for den ’fremmede’ person. 

Afhængig af hvilken videregående uddannelse du vælger, kan du læse mange forskellige fag. Du kan for eksempel læse fag som er; 

  • Humanistiske (Kinesisk, spansk, kulturforståelse, musik mm.)
  • Videnskabelige (Medicin, veterinærmedicin mm.)
  • Kommercielle (turisme, økonomi mm.)
  • Jura
  • Arkitektur
  • Og meget mere

Du kan se, hvilke fag din drømme institution udbyder på deres hjemmeside.

Hvordan søger jeg ind på en videregående uddannelse i USA

Universiteterne i USA er mange, hvilket mulighederne også er. Derfor er der mange forskellige procedurer, og du kan finde det hele på dit drømme universitets hjemmeside.

Du skal være opmærksom på ansøgningsfrister, når du søger om optagelse på dit udvalgte universitet.

Et udvekslingssemester i USA

Vil du gerne udleve ’the American dream’ ved at tage et semester i USA som et led i din uddannelse? Så kan du via din danske videregående uddannelse, søge et partneruniversitet der passer til din uddannelsessituation. På denne måde betaler staten for dit ophold, da det er et led i din uddannelse samtidig med, at du kan tage din SU med. I USA kan du dygtiggøre dit engelsk og opbygge internationale relationer.

Økonomi under studiet

Du er på langt de fleste studier berettiget til at modtage din SU i USA. Du ansøger hos SU om at få den med udenlands, og derfra kan du få en godkendelse. Du kan også søge et SU lån, hvis du dette synes nødvendigt for at få dækket dine månedlige leveomkostninger.

Det er generelt dyrt at studere i USA og en variation forekommer af, hvor i landet du studerer. Housing på campus er også altid prissat højt. Mad og drikke ligger nogenlunde på samme pris niveau som i Danmark, kun lidt under. Du kan ca. regne med 40.000 – 60.000 kr. pr. studieår for bolig- og leveomkostninger.
Derfor er det en fordel for dig at have sparet godt op inden dit eventyr i det amerikanske uddannelsessystem starter. Der foregår også mange spændende aktiviteter som du kan deltage i i din fritid, hvilket også kan være en omkostning.

De fleste universiteter har erfaringsrapporter tilknyttet, som er lavet af tidligere studerende. I disse kan du læse, hvad personen gjorde under sit studie på universitet og muligvis få besvaret mange forskellige spørgsmål, som du eventuelt sidder med ang. dit ophold.

Legater

Du kan ansøge om legater til at finansiere det udlandsskoleophold, du ønsker at tage i USA. Dette kan du søge igennem fonde.

Arbejde ved siden af studiet

I USA er det tilladt for de udenlandske studerende at søge et studiejob på Campus. Det vil sige på en café på skolen eller skolens bibliotek eller bogbutik. Det er her tilladt at arbejde op til 20 timer i ugen.

Fremtiden med en videregående uddannelse i USA

De amerikanske uddannelser er internationalt accepterede, hvorfor de også skaber et godt grundlag for en international karriere, hvis du ønsker dette.
Mulighederne for din fremtid efter endt studieophold i USA, er ligesom landet selv, uendelige. Du kan benytte dit stærke internationale netværk og få et spændende og udfordrende job igennem dem. Ellers er det generelt tiltalende for virksomheder, at ansætte nogen med forskellige kulturelle erfaringer.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus USA
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12