Videregående uddannelse i Tyskland

Udvid din horisont

Tyskland er et af de største og mest indflydelsesrige lande i Europa med et rigt og spændende studieliv. En af de bedste måder at blive kendt med den tyske kultur og sprog er ved at tage en videregående uddannelse i Tyskland.
Viser 1-19 af 19
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-19 af 19

Videregående uddannelse tyskland

Videregående uddannelse i Tyskland - Kom helt tæt på den tyske kultur

Måske drømmer du om at studere i Berlin? Eller tage et semester af din videregående uddannelse i München?

Hvorfor skal jeg tage min videregående uddannelse i Tyskland?

Tyskland er et spændende og kulturrigt land med mange anerkendte universiteter med et højt faglig niveau, hvor du har mulighed for at specialisere dig i et netop det område, du brænder for.

Universiteterne udbyder en bred vifte af internationalt anerkendte uddannelsesretninger, hvor du vil opleve både en høj faglighed men også et stærkt socialt fællesskab. Mange universiteter tilbyder studieboliger på campus, hvor du vil bo sammen med andre internationale studerende samt tyske studerende. Ved at bo med andre studerende vil du kunne dele unikke oplevelser med dine med-studerende, der deler de samme interesser som dig.

Hvad kræver det at tage en videregående uddannelse i Tyskland?

Når du begynder at undersøge dine muligheder for at tage en videregående uddannelse i Tyskland, vil du opleve, at forudsætningerne for at starte på studie i Tyskland er meget lig forudsætningerne i Danmark.

Forudsætningen for at blive optaget på en videregående uddannelse i Tyskland er en almen eller fagrelateret berettigelse til studier, hvor en dansk studentereksamen normalt vil være nok.

Når du har fundet den uddannelsesretning, som du ønsker at studere, skal du udfylde et ansøgningsskema, som du vil kunne finde hos uddannelsesinstitutionerne. Du skal dog være opmærksom på, at der ofte er flere ansøgere, end der er studiepladser, og derfor også adgangsbegrænsninger på visse uddannelsesretninger.

Skal jeg kunne tale tysk for at tage en videregående uddannelse i Tyskland?

Ved langt de fleste uddannelsesinstitutioner er det muligt at studere på engelsk, hvor det ikke er et krav, at du kan begå dig flydende i det tyske sprog. Ved bestemte uddannelsesretninger kan det dog være obligatorisk at have kendskab til sproget, og du vil blive bedt om at kunne dokumentere tyskkundskaber på et bestemt niveau.

Desuden vil du opleve, at det er en klar fordel at have et basalt kendskab til det tyske sprog, eftersom engelsk ikke er lige så udbredt som i Danmark, da du derved bedre kan omgås de lokale.

Hvad koster det at tage en videregående uddannelse i Tyskland?

Det er gratis at studere ved ethvert offentligt universitet i Tyskland, dog er studietilværelsen ikke omkostningsfri. Heldigvis vil du, i langt de fleste tilfælde, være SU-berettiget, når du tager en hel eller en del af en videregående uddannelse i Tyskland.

Som EU-borger har du også mulighed for at arbejde ved siden af dit studie, såfremt du ønsker større økonomisk frihed. Et fritidsjob vil også give dig mange kulturmæssige oplevelser og hjælpe dig til at blive en del af den tyske kultur.

Vil mine karakterer fra en videregående uddannelse gælde i Danmark?

Når du har færdiggjort din videregående uddannelse i Tyskland, vil du modtage dit eksamensbevis og dine endelige karakterer. Et eksamensbevis fra en videregående uddannelse i Tyskland er international gældende, og vil derfor blive accepteret både i Danmark og udlandet.

Hvis du blot tager et enkelt semester af din videregående uddannelse i Tyskland, vil dine karakterer automatisk blive overført og konverteret til den danske karakterskala. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Tyskland
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9