Vis studentum.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 554
Viser 1-20 af 554

Hvorfor skal jeg tage min videregående uddannelse i Storbritannien?

Storbritannien er et land med ældgamle traditioner og historier. Det er også et af de lande i verden, der tiltrækker allerflest danske studerende. De prestigefyldte, britiske universiteter har i århundrede sikret Storbritanniens akademiske omdømme. Samtidig vil du opleve det pulserende byliv og et moderne multikulturelt samfund.

Universiteterne udbyder en bred vifte af internationalt anerkendte uddannelsesretninger, hvor du vil opleve både en høj faglighed men også et stærkt socialt fællesskab. Mange universiteter tilbyder studieboliger på campus, hvor du vil bo sammen med andre internationale studerende samt britiske studerende.

Hvad kræver det af mig at tage en videregående uddannelse i Storbritannien?

Det er en smule mere kompliceret at tage din videregående uddannelse i Storbritannien, end hvis du ville studere i Danmark. Hvis du ønsker at tage din bacheloruddannelse i Storbritannien vil en dansk studentereksamen i de fleste tilfælde være adgangsgivende.

Ønsker du at læse en videregående uddannelse på kandidatniveau, så vil en bacheloruddannelse ofte være adgangsgivende. Dog er det de individuelle uddannelsesinstitutioner, der vurderer, hvorvidt du møder optagelseskravene.

Desuden er det nødvendigt at have et stærkt mundtligt og skriftligt engelsk for at studere i Storbritannien. Uddannelsesinstitutionerne vil ofte kræve bevis på, at du taler og forstår tilstrækkeligt engelsk til at kunne følge undervisningen.

Hvad er mine fremtidsmuligheder efter min videregående uddannelse i Storbritannien?

Hvis du vælger at tage din videregående uddannelse i Storbritannien, så åbner det mange døre både akademisk og karrieremæssigt. Mange arbejdspladser værdsætter den selvstændighed og virkelyst, det kræver at tage en videregående uddannelse i udlandet. Udlandsopholdet viser ikke blot, at du har kendskab til den favre verden uden for Danmarks grænser. Det viser også, at du har taget initiativet til at rejse ud og opsøge nye og større udfordringer og dermed er i stand til at stå på egne ben.  

Ved at tage din videregående uddannelse i Storbritannien skaber du også et stort, internationalt netværk, der med garanti kan hjælpe dig, når du skal ud at finde arbejde efter studiet. Vejen til drømmejobbet er klart gennem et solidt netværk, og hvem ved, hvem du kommer til at møde gennem dit udlandsophold.

Hvad koster det at tage en videregående uddannelse i Storbritannien?

Universiteterne i Storbritannien kræver en årlig studieafgift. Studieafgiften varierer fra universitet til universitet, men du skal dog være forberedt på, at det vil være en stor udgift i forbindelse med din videregående uddannelse i Storbritannien.

Selve studietilværelsen i Storbritannien er heller ikke omkostningsfri. Heldigvis har du mulighed for at få SU i op til fire år under dit studieophold, og du har ligeledes mulighed for at søge legater og Udlandsstipendium, der kan give dig mere økonomisk frihed.

Hvis du vælger at læse din kandidatuddannelse i Storbritannien, kan du søge om et Udlandsstipendium, der dækker dine studiemæssige omkostninger.

Som EU-borger har du også mulighed for at arbejde ved siden af dit studie, og derved styrke både dit CV og din økonomi. Et fritidsjob vil også give dig mange kulturmæssige oplevelser og hjælpe dig til at blive en del af den britiske kultur.

Vil mine karakterer fra en videregående uddannelse gælde i Danmark?

Efter du har færdiggjort din videregående uddannelse i Storbritannien, vil du modtage dit eksamensbevis og dine endelige karakterer. Et eksamensbevis fra en videregående uddannelse i Storbritannien er international gældende, og vil derfor blive accepteret både i Danmark og udlandet.

Du skal være opmærksom på, at hvis du blot tager et enkelt semester af din videregående uddannelse i Storbritannien, så vil dine karakterer automatisk blive overført og konverteret til den danske karakterskala.  

Ønskeliste
Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby