Teknisk designer uddannelse

Vil du arbejde inden for informatik – multimedie-, energi- og miljøområdet?

Som teknisk designer kommer du til at arbejde tæt sammen med arkitekter og ingeniører. Uddannelsen åbner døre til en bred vifte af virksomheder inden for fremstillingsindustrien, byggeriet og anlægssektoren.
Viser 1-20 af 40
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 40
1
2

Bliv teknisk designer og få en nøglefunktion på tegnestuen

Kan du lide gå i dybden med tekniske problemstillinger og bruge it-baserede værktøjer til at tegne og konstruere ting? Med en teknisk designer uddannelse bliver du ekspert i 3D-CAD, konstruktion og animation. 

Uddannelsen til teknisk designer giver en grundlæggende viden om de opgaver, der skal løses, når man planlægger at bygge eller producere noget. Du lærer at undersøge, beregne, designe og konstruere.

Hvad lærer du på din teknisk designer uddannelse?

At undersøge, beregne, designe og konstruere innovative såvel som omkostningseffektive løsninger på tekniske udfordringer er kernen i dit fremtidige job som teknisk designer. Du starter uddannelsen med grundforløbet Produktion og udvikling, hvor du arbejder med forskellige materialer og processer inden for både moderne og traditionel fremstilling. På hovedforløbet vælger du mellem to specialer:

  • Bygge og anlæg – for dig, der vil arbejde med design, formgivning og byggeledelse
  • Industriel produktion – for dig, der vil tegne, planlægge og styre selve produktionen

På begge specialer veksler du mellem praktik og skole, hvor du har fag som informationsteknologi, konstruktion, computerbaseret design, 3D animation, tegningsforståelse og materialelære. Derudover bliver du undervist i dansk, engelsk, matematik, arbejdsmiljø og brandbekæmpelse.

Teknisk designer uddannelse

Hvad arbejder en teknisk designer med?

Som teknisk designer kommer du til at arbejde tæt sammen med arkitekter og ingeniører. Uddannelsen åbner døre til en bred vifte af virksomheder inden for fremstillingsindustrien, byggeriet og anlægssektoren såvel som virksomheder med fokus på informatik – multimedie-, energi- og miljøområdet.

Det kan du arbejde med som teknisk designer

Alt efter dit speciale, og hvor du gennemfører din praktik, vil du med en teknisk designer uddannelse kunne søge job som fx:

  • konstruktionstegner
  • driftsplanlægger
  • byggelederassistent
  • salgsmedarbejder
  • softwaredesigner

Opgaverne kan handle om tekniske tegninger til både industrianlæg og bygninger. Du lærer også at undersøge materialer og beregne priser på opgaver.

En vigtig del af arbejdet er at kunne samarbejde. Når du planlægger og løser opgaver for andre, skal du være god til at lytte og forstå. Tekniske designere kan arbejde som ansatte i private og offentlige virksomheder.

Industriel produktion eller bygge og anlæg

Alt efter din praktikpladsaftale vælger du at afslutte uddannelsen som teknisk designer inden for industriel produktion eller teknisk designer inden for bygge og anlæg.

Som teknisk designer inden for bygge og anlæg beskæftiger du dig med fremstilling af teknisk dokumentation, fremstilling af arbejdstegninger, salgspræsentation og måske opgaver i byggeprojekter, der kræver indsigt i jura og lovgivning, byggeledelse mv.

Som teknisk designer inden for industriel produktion beskæftiger du dig med at fremstille teknisk dokumentation, beregne konstruktioner til produktion og måske deltage i projekter med at planlægge en produktion.
Da du sidder meget ved computeren og ofte er i nærheden af byggepladser eller maskiner i industrien, skal du være opmærksom på dit arbejdsmiljø.

Læs videre med en teknisk designer uddannelse

Du kan også vælge at læse videre til byggetekniker, driftsteknolog offshore, kort- og landmålingstekniker, multimediedesigner eller bygningskonstruktør.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9