Tag et kursus eller fag på Summer School

En faglig oplevelse

Med Summer School har du mulighed for at tage et fag i løbet af sommeren og dermed indhente manglende ECTS-point eller få et forspring på det kommende semester. 
Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Scor dine ECTS point om sommeren og skab et internationalt netværk

Summer School er et kortere uddannelsesforløb i Danmark eller udlandet, der strækker sig over sommeren og typisk varer mellem 3-5 uger. På Summer Schools kan du læse enkelte fag i forlængelse af din bachelor- eller kandidat uddannelse. Måske for at score de nødvendige ECTS-point, udvide din forståelse og viden inden for en specifikt emne, eller få mere luft og tid på det kommende semester ved at tage fag i forvejen. 

Summer School udbydes også som private kurser, hvor du kan dyrke din interesse eller hobby. Du kan blandt andet tage et 2-ugers kursus i Firenze inden for fotografi, mode eller design. I dette tilfælde vil kurset som regel ikke være en forlængelse af dit studie, men skal nærmere ses som et supplement til din fritidsinteresse eller dit arbejde. 

Søger du denne form for Summer School, kan du tjekke vores liste over sommerkurser her.

Summer School

5 grunde til at tage på Summer School

  • Koncentreret undervisning
  • Mere tid og overskud på det kommende semester
  • Mindre klasser og hold i et uformelt, afslappet miljø
  • Mulighed for at læse i udlandet
  • Netværk med hele verden 

Der er mange fordele ved at tage på Summer School. Derudover er det bevist, at Summer Schools har en positiv indflydelse på dit uddannelsesforløb, idet det koncentrerede forløb er godt for din indlæringsproces og koncentration. 

Netværk med hele verden 

Du kan både tage på Summer Schools i Danmark og i udlandet. Det er meget populært blandt studerende at tage Summer Schools i forlængelse af udvekslingsophold eller som alternativ, hvis du ønsker at læse i udlandet i en kortere periode. 

Tager du på Summer School i Danmark vil undervisningen typisk foregå på engelsk, hvilket tiltrækker mange internationale studerende, og du vil derfor også indgå et internationalt miljø og lære mennesker fra forskellige dele af verden at kende. 

Undervisningsforløb

Undervisningen på Summer Schools er generelt komprimeret, idet forløbet som regel strækker sig over en forholdsvis kort periode på mellem 3-5 uger. Du kan derfor opleve lange, intense dage på studiet, men mange studerende oplever det som en fordel, at forløbet er så koncentreret, da det giver tid til arbejde grundigt med faget og opbygge en grundlæggende forståelse. 

Nogle forløb vil typisk være opbygget hovedsageligt af forelæsninger og lektioner, mens andre forløb vil være mere praktisk anlagt med en kombination af teoretisk og praktisk undervisning. Det afhænger af den enkelte uddannelse eller det pågældende fag. 

Du kan læse mere om opbygningen af undervisningen under det enkelte forløb. 

Kan Summer School forbedre mine karakterer?

Der er ikke noget bevis for en sammenhæng mellem Summer School og en forbedring af dine karakterer. 

Forløbet på Summer Schools er dog anderledes opbygget. Her arbejder du fokuseret med ét fag, og du skaber desuden mere luft på dine semestre, da du fordeler dine fag og ECTS-point over en længere periode, hvilket kan vise sig at have en positiv effekt på dine karakterer. 

Praktiske informationer om Summer Schools

Hvor afholdes det henne?

Summer School er typisk udbydt og arrangeret af universiteter eller private skoler. Både Århus Universitet, Københavns Universitet, Copenhagen Business School (CBS), Syddansk Universitet, Ålborg Universitet og Det Tekniske Universitet (DTU) tilbyder alle, at du kan læse fag på Summer School. 

Som sagt kan du også tage Summer School i udlandet. Klik her for at undersøge dine muligheder for at tage på Summer School inden for Europa. 

Private skoler som eksempelvis Istituto Europeo di Design tilbyder også kurser som Summer Schools. Her kan du blandt andet studere design, mode og fotografi. 

Hvordan tilmelder jeg mig?

Tilmelding afhænger af, hvad og hvor du gerne vil studere. Læs mere om tilmelding under det enkelte kursus eller den pågældende skole. 

Hvad koster det? 

På forløb, der udbydes af universiteter eller i forbindelse med dit studie, vil det som udgangspunkt være muligt at modtage SU. Regler og SU-satser kan du læse mere om under det enkelte forløb eller ved at kontakte SU kontoret på dit uddannelsessted.  

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7