Find din uddannelse som osteopat

Gør en forskel

Interesserer du dig for menneskets fysiologi, neurologi og anatomi? Vil du gerne opnå en større teoretisk viden om kroppens funktioner og generel sygdomlære? Så er en uddannelse som osteopat måske noget for dig!
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Bliv osteopat og manuel sygdomsbehandler 

Osteopati er en anerkendt behandlingsform og bygger på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag som anatomi, neurologi, fysiologi og biomekanik. Osteopati adskiller sig fra andre behandlingsformer, idet osteopater behandler symptomer ved at arbejde med kroppens skelet og musklerne frem for medicinsk behandling. 

Osteopaters fornemmeste opgave er at behandle dysfunktioner i muskler og led med henblik på at normalisere kroppens funktioner og helbrede patienten. Osteopater behandler både symptomer samt årsagen til symptomerne, da skaden i virkeligheden kan stamme fra et andet sted i kroppen. 

Osteopati er en såkaldt manual sygdomsprofession, hvilket betyder, at du benytter dig af manuelle teknikker til at stille diagnose og give behandling. Du anvender dermed kun dine hænder som redskab til at undersøge din klient og behandle vedkommende. 

Osteopater sammensætter en individuel behandlingsplan, der er tilpasset til den enkelte patient. I forbindelse med dette er osteopaten uddannet til at vurdere, hvorvidt patienten desuden skal henvises til en læge eller anden specialist. 

Osteopat

Som ostepat vil du være i stand til at behandle mange forskellige sundheds- og muskelskader. Du vil blandt andet kunne behandle: 

  • Nakke- og rygsmerter
  • Piskesmæld
  • Diskusprolaps
  • Sportsskader
  • Overbelastningsskader
  • Migræne
  • Hovedpine
  • Slidgigt
  • Løberknæ
  • Symptomer relateret til graviditet og efter fødsel.

Uddannelsesmuligheder

Osteopati er en ganske særlig uddannelse, og dine muligheder for at tage uddannelsen er begrænset her i Danmark. 

I dag har læger, fysioterapeuter og kiropraktorer mulighed for at studere osteopati gennem et belgisk akademi, IAO. Uddannelsen foregår i Danmark og er opbygget som et deltidsstudie med undervisning ca. 10 weekender (fredag-søndag) om året i cirka 5 år. 

Der er i øjeblikket blot to skoler, som udbyder uddannelsen. Fremgår de ikke af vores kursusliste, kan du finde mere information om uddannelserne her. 

www.iao.be

www.diom.dk

Jobmuligheder

Som osteopat arbejder du både med børn, unge, voksne og ældre. Størstedelen af osteopater vælger at arbejde i private praksisser, men der findes også osteopater, som er tilknyttet træningscentre eller andre faciliteter inden for sundhedssektoren. 

Lignende uddannelser

Der findes en række uddannelser, der kan sammenlignes med den måde, som osteopater arbejder og uddanner sig. Det gælder blandt andet Fysioterapeut-uddannelsen eller Kiropraktor-uddannelsen. 

Klik her, hvis du vil læse mere om Fysioterapeut-uddannelsen og dine muligheder for at uddanne dig i Danmark. 

Klik her, hvis du vil vide mere om, hvad Kiroprakter-uddannelsen indebærer, eller hvordan du tilmelder sig uddannelsen. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12