Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

Drømmer du om at hjælpe mennesker til at få et bedre syn? 

Hvis svaret er ja, så er en uddannelse inden for optometrist lige noget for dig! Du kommer i din daglig dag til at arbejde med emner som, mennesker, sundhed, naturvidenskab og forskellige synsproblematikker. 

Hvad laver en optiker? 

Som uddannet optiker vil du komme til at arbejde i tæt kontakt med mennesker, der er synsudfordret - du vil hjælpe dem med, at lindre disse synsproblemer og derfor have en stor betydning for deres liv! 

Du vil komme til at arbejde med at udføre synsprøver, rådgive omkring, hvilke briller patienten skal vælge samt tilpasse kontaktlinser til enkelte patienter.

Andre mulige arbejdsopgaver: 

 • udmåle og korrigere synsfejl
 • tilpasse briller
 • henvise til anden sundhedsrelevant personale, når det er nødvendigt

optiker

Hvordan bliver man optiker? 

Vejen til at blive optiker er en 3,5 år lang professionsbachelor uddannelse. Uddannelsen vil undervejs kombinere teori og praksis - du har først undervisning i 2 år og derefter skal du på henholdsvis 2 praktikophold, som tager 6 og 12 måneder. Praktikopholdet på 12 måneder vil være lønnet. I dine 2 praktikophold kan du blandt andet komme i praktik hos en optikforretning eller private optikvirksomheder, herunder både i Danmark, Norge og Sverige. 

Uddannelsen vil berøre følgende emner: 

 • Brilleglas, teknologi og værkstedsoptik
 • Grundlæggende videnskab
 • Humanvidenskab
 • Lovgivning og handel
 • Okulær patologi og farmakologi
 • Optik
 • Optometri
 • Visuel videnskab

Du kan læse til optiker på Erhvervsakademi Dania, der ligger i Randers samt på Københavns Erhvervsakademi (KEA). 

Hvilke karrieremuligheder er der som uddannet optiker? 

Som uddannet optiker er du ekspert øjne og syn. Dette giver dig ekstrem gode muligheder for at få et job på et offentligt sundhedscenter, fx som optometriansvarlig på et sygehus eller hos en privat øjenlæge. Du har også muligheden for at blive selvstændig erhvervsdrivende. 

Du kan også arbejde som konsulent, hvor du kan være med til at forbedre arbejdsmiljø ved at rådgive om synsmiljø og arbejdsbriller.

Der er altså rigtig gode karrieremuligheder som uddannet optiker. 

 • Svagsynsoptiker
 • Kontaktlinsespecialist
 • Butikschef
 • Franchisetager
 • Selvstændig 

Der er i optiker branchen generel enormt lav ledighed. I hovedstaden ligger arbejdsløsheden på omkring 2%. 

Kan man læse videre som uddannet optiker? 

Har du allerede læst en professionsbachelor i optometri kan du vælge at læse en masteruddannelse - også i optometri. Dette kan du gøre i Tjekkiet, Brno på Masaryk University. 

Masteruddannelsen i Brno tager 2 år og vil være en blanding af klasseundervisning og online undervisning. Du vil blandt andet få undervisning i intern medicin, kirurgi, traumer, gynækologi, pædiatri, ortopædkirurgi, psykiatri og onkologi.

Måden hvorpå du kan blive optaget på masteruddannelsen er ved at have taget en bacheloruddannelse i optometri. Derudover skal du igennem en skriftlig prøve, hvor du får forskellige spørgsmål inden for optometri. Slutteligt vil der være en test, der består af 60 multiple choice spørgsmål, her er det et krav, at du har halvdelen af spørgsmålene korrekte. 

Er du interesseret i at læse til optiker, kan du læse mere om uddannelserne ovenfor, og blive inspireret til din kommende uddannelse! 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9