Viser 1-20 af 28
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 28
1
2

Skal du være kriminaltekniker? 

Udover at løse en kriminalgåder, er arbejdet som kriminaltekniker specifikt præget af tekniske undersøgelser og analyse af diverse spor. Du er derfor detaljeorienteret og formår at sammensætte spor og kan se forbindelser på et gerningssted. Spor kan være alt fra hår eller blod til DNA. Derudover vil du arbejde med både store og mindre kriminalsager som f.eks. drab, voldssager eller voldtægter. Som kriminaltekniker er du altså med til at løse forbrydelser i samarbejde med politiet. 

Kriminaltekniker uddannelsen foregår internt hos politiet, hvorfor du først skal uddanne dig til politibetjent. Herefter har du mulighed for at søge ind på National Kriminalteknisk Center eller Kriminalteknisk Afdeling (KTA) efter et par år, hvor du har tjent som almen politibetjent. Mere konkret kan uddannelsen ses som en form for mesterlære, hvor opklaring af sager foregår i samarbejde med andre samtidig med, at man tager en række tests og kurser. I de første år i KTA får du en god grunduddannelse, men efter fastansættelsen får du en række specialkurser, så du til sidst er officiel kriminaltekniker.

Efter ansættelse i KTA skal du være to år i afdelingen. Herefter bliver det vurderet om du både fagligt og psykisk har adapteret godt i jobbet. Er det tilfældet, bliver ansættelsen oftest forlænget i to år mere. Efter tre-fire år i KTA bliver det så afgjort, om du kan blive fastansat som kriminaltekniker. Herefter kan du endeligt kalde dig kriminaltekniker på dit CV!

Følgende er de specfikke adgangskrav for at kunne blive optaget: 

 • Du skal være fyldt 21 år ved studiestart
 • Du er dansk statsborger
 • Du har et godt helbred
 • Du har kørekort til bil (kategori B)
 • Du kan sikkerheds godkendes
 • Du har en gymnasial uddannelse, erhvervsuddannelse eller lignende uddannelse

Dit arbejde som kriminaltekniker indebærer bl.a. følgende: 

 • En efterforsker, som fokuserer på de tekniske undersøgelser og analyse af spor
 • Deltagelse i undersøgelser og opklaringer af alvorlige forbrydelser som bl.a. drab, voldssager, brand og røveri
 • Du kommer ud for stærke indtryk da du vil arbejde med bl.a. lig der kan være udsat for voldsom skade
 • Arbejder med teknisk analyse af forskellige typer af spor, f.eks. hår, blod, negle, hud, DNA, fingeraftryk, fodaftryk etc.
 • Kan være specialiseret indenfor våben, fingeraftryk (daktyloskopi) og retsmedicin 
 • Arbejder med tekniskudstyr som f.eks. mikroskoper, prøveudstyr og andet teknisk udstyr til analyse

Der er hermed ingen 'bagvej' til at blive kriminaltekniker. Det er et krav først at være uddannet politibetjent og herefter skulle igennem KTA for efterfølgende at blive der tre-fire år før der træffes en endelig beslutning om man er egnet til jobbet som kriminaltekniker.  Uddannelsen som kriminaltekniker fører med sig en varieret karriere og skaber mange fremtidsmuligheder. Du har et stort ansvar som kriminaltekniker og det er afgørende at du kan videreformidle din viden og forståelse af tingene til dine kollegaer. Det er en længere vej for at nå i mål, dog får man flere titler med sig undervejs sideløbende med, at man regelmsæsigt kommer igennem en masse kurser. Ovenstående er i sidste ende med til at skabe en faglig og personlig stærk profil med alsidige egenskaber.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7