International relations

Vil du gøre verden til et bedre sted?

Med en uddannelse inden for international relations, er du godt på vej. Med uddannelsen i ryggen kan du for eksempel arbejde som diplomat mellem lande, og dermed undgå internationale konflikter. 
Viser 1-20 af 144
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 144
1
2
3
4
...
8

Hvad er international relations?

International relations (IR) eller international affairs, er felt der spreder sig mellem statskundskab og globale studier, eller lignende akademiske discipliner indenfor humaniora og samfundsfag, hvor du som studerende har et internationalt fokus.

Med en uddannelse, hvor du har haft fokus på international relations, har du mulighed for at få job inden for et bredt felt. Du kan for eksempel blive involveret i områder som økonomi, sociale systemer, kultur og kommunikation – det handler i sidste ende om hvilken uddannelse du har taget og dine interesser.

Mange, med en uddannelse indenfor international relations inkludere: diplomat, lobby arbejde, politisk analyse og international jura.

International relations som studiefelt

Med en uddannelse i international relations vil du få en dyb indsigt i politik, økonomi, sociale dagsordner, jura og lignende, alt sammen noget, der gør at du kan forstå det større billede.

Du kan både læse uddannelser der direkte hedder noget med international relations, men feltet er så bredt, at du også sagtens kan vælge andre veje, hvis du ønsker et internationalt arbejde. International relations trækker nemlig fra viden, fra en lang række videnskaber: Teknologi, ingeniør, økonomi, kommunikation, historie, international jura, demografi, filosofi, geografi, socialt arbejde, sociologi, antropologi, kriminologi, psykologi, gender studies, kulturstudier og diplomacy.

Hvad arbejder du med, med en uddannelse i international relations?

Alt efter det studie du vælger, kan du opnå mange forskelligartet karriere inden for internationale relationer. Du kan for eksempel blive:

Diplomat: Som diplomat skal du repræsentere og beskytte en nations interesser i udlandet, når det handler om politik og handel. Her vil du skulle flytte til udlandet, disse lande kan sagtens inkludere lande, som turister ikke normalt rejser til, som Irak, Afghanistan, Haiti eller Tchad. Som Diplomat bliver du forbindelsen mellem landene, og du skal indsamle og rapportere om oplysninger fra landet.

Politisk analytiker: Du vil oftest blive ansat af en regering eller politisk parti, men du kan også finde job inden for medievirksomheder eller forskningsinstitutter. Som politisk analytiker vil du for eksempel arbejde med at informere og fortolke politiske udviklinger, analysere love, rådgive embedsmænd og forudsige politiske tendenser.

Lobbyist: Normalt vil du blive ansat en virksomhed eller NGO, der ønsker at overbevise politiske partier om at træffe en bestemt beslutning, der vil gavne den organisation du repræsentere. Du vil dermed komme til at arbejde med at overvåge, undersøge og analysere lovgivninger, deltage i høringer, kontakte beslutningstagere.

Hvilken uddannelse bør du vælge?

Hvis du ønsker at arbejde i et internationalt klima, så er der mange muligheder. Alt efter hvad dine interesser er, og hvad du ønsker at arbejde med efterfølgende, skal du vælge en uddannelse, som fokuserer i den retning.

Hvis du vælger en uddannelse, hvor international er en del af titlen, som; international relations, international economics, international jura og lignende, så er du sikker på, at den internationale del, er en del af pensum. På den måde, ved du, at du opnår den viden du skal bruge, for at arbejde i dit felt på internationalt niveau.

Du behøver dog ikke nødvendigvis en uddannelse hvor det internationale aspekt er så udtalt. Hvis du vælger en uddannelse inden for fx økonomi, sundhed, turisme eller business, så kan du stadig finde kurser eller tage på udveksling hvor du får det internationale perspektiv. Her gælder det dog om, at du selv er opmærksom og opsøgende, så din profil bliver fuldstændig skræddersyet til et job hvor du har med international relations at gøre.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7