Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Højskoleophold i Japan

Tag et højskoleophold i Japan, og oplev “den opgående sols land”!

Japan er et land i Asien, som består af en række øer. Japan betyder også den opgående sols land, fordi landet ligger i øst Asien, hvor solen går op. Landet er kendt for sin smukke natur, hvilket bærer præg af, at landet består af 73% bjerge, og ligger i et vulkanlandskab. Japan har over 3.000 små øer ud over de større øer Hokkaido, Honshu (hovedøen), Shikoku og Kyushu.

Oplev Japans byer

Tokyo er Japans hovedstad, og byen strækker sig over 80 kilometer og rummer omkring 38 millioner indbyggere. Du kan udforske byens moderne og historiske kvarterer blandt travle byboere, scootere, neonskilte, blinkende butikker og udsmykkede parker. Der er også rig mulighed for at opleve og lære om den japanske befolknings tilgang til livet, i eksempelvis templer, markeder med alverdens ting eller opleve udsigten over byen fra skyskraberne. Fra Tokyo kan man tage en tur ud til Hakone, som er kendt for byens mange varme kilder og udsigt over bjerget Fuji. Her kan du også sejle på søen i Hakone eller tage en tur i gondolen med udsigt til Mount Fuji.

For at opleve Japan på dit højskoleophold, kan du i dine fridage fra højskolen tage lyntoget, Shinkansen, som kører med 300 km/t fra Tokyo til Kyoto. Kyoto var Japans førtidiske kejserlige hovedstad, og er omgivet af grønne bjerge og floder. Her kan du blandt andet opleve byens specielle bambusskov eller monkey forrest, eller gå på opdagelse i nogle af de historiske templer såsom det gyldne Kinkakuji Temple eller Fushimi Irani Shrine. Du har også mulighed for at overnatte på et buddhistisk tempel, og deltage i en morgen ceremoni. De lokale japanere går meget op i en livsstil med smil og høflighed, og du vil bestemt ikke fortryde en tur rundt til Japans forskellige byer.

5 gode råd og ting du bør vide til dit højskoleophold i Japan

Hvis du overvejer et højskoleophold i Japan, er der nogle ting du bør vide om landet og japanernes kultur. Nedenfor har vi samlet 5 gode råd til dig, hvis du skal rejse i Japan:

1. Slubre nudler

Det er i Japan en god skik at slubre, når man spiser sine nudler. At slubre højlydt er en måde at udvise tilfredshed og nydelse af maden. Du kan med fordel lære at anvende spisepinde til at spise dine nudler, og få et indblik i Japans skikker, når det kommer til mad og nudler.

2. Juleaften med KFC

Mange japanere fejrer juleaften, men dog ikke så traditionelt, som vi herhjemme måske tænker. Japanere tager ned til den lokale KFC, Kentucky Fried Chicken, på juleaften. Der er omkring 3,6 millioner japanere, der er estimeret til at tage på KFC juleaften, og derefter er der mange som bestiller bord flere uger før. 

3. Japan består næsten fuldstændigt af bjerge

Selvom Japan er kendt for sine populære byer, har landet også masser af fabelagtig natur. Dette skyldes at landet består af omkring 73% bjerge og skove med landbrug og levesteder. Der er over 100 aktive vulkaner og det højeste bjerg er Mount Fuji.

4. Japan har en kanin-ø

Den lille ø Okunishima i indlandssøen har været benyttet til at teste kemiske våben under anden verdenskrig, hvilket medførte at dyrelivet blev forholdsvis udryddet, og dyr som hunde og katte måtte ikke komme ind på øen - derfor kan turister i dag mest opleve kaniner, da de er det mest populære dyr på øen.

5. Tallet 4 er bringer uheld

Tallet 4, kaldet ‘shi’ på japansk, er et tal man undgår i Japan, da ordet er tilnærmelses værdig til ordet død på japansk. Det kan du eksempelvis opleve ved, at mange bygninger undgår at have en fjerde etage, og at varer eller produkter ikke sælges med fire styk, kun tre eller fem styk sammen - alt samme for at undgå tallet fire, hvilket japanere gør et ihærdigt forsøg på i hverdagen.Vi håber, at du er blevet klædt på til et højskoleophold i Japan efter at have læst ovenstående. Ovenfor finder du en række højskoleophold, hvor turen blandt andet går til Japan.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Japan
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7